12 / 05 / 2024

Horoztepe Höyüğü çalışmaları

Horoztepe Höyüğü çalışmaları

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Horoztepe Höyüğü'nde Alman arkeolog Dirk Wicke, yüzey araştırması yaptı. Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım: "Burada temennimiz, çıkacak eserlerle tüm dünyada ses getirmek. İnşallah burayı ortaya çıkaracağız"

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Giresun Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı!

Giresun şehri adına büyük önem arz eden Kale Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızlandı. Proje, Giresun için sevinç ve gurur kaynağı oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Büyükçekmece kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Olası İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi 28 bin binayı yeniledi. 

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i tamamlandı!

Samsun'un Canik ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde çalışmaların yüzde 45'i tamamlandı.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Bursa'da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın yeniden yeşil imajına kavuşması için çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 

Horoztepe Höyüğü çalışmaları Haberi

Horoztepe Höyüğü çalışmaları

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Horoztepe Höyüğü'nde Alman arkeolog Dirk Wicke tarafından yüzey araştırması yapıldı.


Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, incelemeye ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa'nın tarihte "tarım ve sanayi şehri" olarak anıldığına dikkati çekti.


Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca tescillenen tarihi eserleri ortaya çıkarmak adına belediye olarak envanter çalışması yaptıklarını belirten Yıldırım, "Erbaa'da tarih var dediğimizde, bizim için en önemli yer Horoztepe'ydi. Erbaa'ya girişte kahverengi yazıyla Horoztepe yazısını görüyorsunuz. Bu yazıyı takip ettiğinizde tütün tarlası veya tarımla uğraşılan yerleri görüyordunuz" dedi.


Höyükle ilgili belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Burayla ilgili arkeolojik sondaj çalışmaları Müze Müdürlüğü gözetiminde gerçekleşti. Bu sondaj çalışmaları sonucu yaklaşık 25 dönüm olan sit alanı, Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 85 dönüme çıkartıldı. Biz, burayı ortaya...