12 / 05 / 2024

Horoztepe Höyüğü kazıları

Horoztepe Höyüğü kazıları

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Horoztepe Höyüğü'nde Alman arkeolog Dirk Wicke, yüzey araştırması yaptı. Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım: "Burada temennimiz, çıkacak eserlerle tüm dünyada ses getirmek. İnşallah burayı ortaya çıkaracağız"

TOKİ Konya Yalıhüyük’te 608 bin TL’ye ev sahibi olun! ​​​​​​​

TOKİ Konya Yalıhüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Yalıhüyük'te kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Yalıhüyük'te  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Yalıhüyük sosyal konut projesi... 

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi 11 soruda tüm detaylarıyla!  2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Konya Hüyük 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Konya Hüyük'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Konya Hüyük'de  inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 11 soruda TOKİ Konya Hüyük sosyal konut projesi...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

TOKİ Konya Yalıhüyük Millet Bahçesi ihalesi 13 Ekim'de!

Konya İli, Yalıhüyük İlçesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

İzmir Narlıdere Metrosu'nda tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı!

İzmir Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında tünel kazılarının yüzde 78.37'si tamamlandı. Böylece, Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattında önemli bir eşik daha geçildi. 

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

TOKİ Konya Hüyük 88 konut ihalesi bugün!

Konya İli Hüyük İlçesi Hüyük Mahallesi, 9399 No'lu Parselde Yapılacak Olan 88 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Kıyı yapıları için kullanma izni verilecek!

Hazine'nin özel mülkiyetindeki veya devletin tasarrufu altındaki yerlere yeni yapılacak yat limanları ve yatlara, özel teknelere hizmet verecek kıyı yapıları için en fazla 30 yıla kadar irtifak hakkı/kullanma izni verilecek.

TOKİ Konya Hüyük başvuruları bugün sona eriyor!

33 adet konutun kurasız olarak açık satışa sunulduğu TOKİ Konya Hüyük başvuruları bugün sona eriyor.

TOKİ Konya Hüyük Evleri başvurusu!

TOKİ Konya Hüyük Evleri başvurusu devam ediyor. Projede toplamda 33 adet daire satışta.

2016 TOKİ Konya Hüyük başvuru!

Ödemelere göre 240 aya kadar vade sağlanan projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. İşte 2016 TOKİ Konya Hüyük başvuru...

Horoztepe Höyüğü kazıları Haberi

Horoztepe Höyüğü kazıları

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Horoztepe Höyüğü'nde Alman arkeolog Dirk Wicke tarafından yüzey araştırması yapıldı.


Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, incelemeye ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa'nın tarihte "tarım ve sanayi şehri" olarak anıldığına dikkati çekti.


Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca tescillenen tarihi eserleri ortaya çıkarmak adına belediye olarak envanter çalışması yaptıklarını belirten Yıldırım, "Erbaa'da tarih var dediğimizde, bizim için en önemli yer Horoztepe'ydi. Erbaa'ya girişte kahverengi yazıyla Horoztepe yazısını görüyorsunuz. Bu yazıyı takip ettiğinizde tütün tarlası veya tarımla uğraşılan yerleri görüyordunuz" dedi.


Höyükle ilgili belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Burayla ilgili arkeolojik sondaj çalışmaları Müze Müdürlüğü gözetiminde gerçekleşti. Bu sondaj çalışmaları sonucu yaklaşık 25 dönüm olan sit alanı, Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 85 dönüme çıkartıldı. Biz, burayı ortaya...