12 / 05 / 2024

Horoztepe Höyüğü nerede

Horoztepe Höyüğü nerede

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Horoztepe Höyüğü'nde Alman arkeolog Dirk Wicke, yüzey araştırması yaptı. Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım: "Burada temennimiz, çıkacak eserlerle tüm dünyada ses getirmek. İnşallah burayı ortaya çıkaracağız"

TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 projesi 28 soruda tüm detaylarıyla!    

TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 nerede? TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 başvuruları ne zaman? İşte TOKİ Konya Hüyük 2. Etap 2019 projesi 28 soruda tüm detaylarıyla...

Yalıhüyük TOKİ Konutları başvuru işlemleri!

Yalıhüyük TOKİ Konutları başvuru işlemleri 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

Konya Hüyük TOKİ Konutları fiyat!

Konya Hüyük TOKİ Konutları fiyat listesine göre 76 bin 954 TL'den başlıyor. Projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

TOKİ Konya Yalıhüyük son başvuru tarihi!

TOKİ Konya Yalıhüyük son başvuru tarihi 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Toplamda 129 adet dairenin satışta olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Yalıhüyük Konutları başvuru!

TOKİ Yalıhüyük Konutları başvuru işlemleri 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Konya Yalıhüyük başvuru dönemi!

Toplamda 129 konutun satışa çıkarıldığı projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. TOKİ Konya Yalıhüyük başvuru dönemi Eylül ayına kadar uzatıldı.

Konya Yalıhüyük TOKİ'de müracaatlar uzatıldı!

Yalıhüyük ilçesi Belediye Başkanı Hasan Koçer, Toplu Konut İdaresi (TOKİ ) konutlarına müracaatların 30 Eylül'e uzatıldığını, ayrıca fiyatlarda yüzde 10 indirime gidildiğini söyledi.

TOKİ Hüyük Evleri başvuru!

TOKİ Hüyük Evleri başvuru işlemleri başladı ve devam ediyor. Projede fiyatlar 76 bin 954 TL'den başlıyor.

TOKİ Konya Hüyük başvurusu!

TOKİ Konya Hüyük başvurusu başladı ve devam ediyor. Projede fiyatlar 76 bin 954 TL'den başlıyor.

Konya Hüyük TOKİ Konutları başvuru işlemleri!

Konya Hüyük TOKİ Konutları başvuru işlemleri başladı ve devam ediyor. Projede taksitler 299 liradan başlıyor.

TOKİ Konya Hüyük başvuru dönemi!

Toplamda 33 adet dairenin kurasız açık satış yöntemiyle satışa çıkarıldığı projede 76 bin 954 liradan başlıyor. İşte TOKİ Konya Hüyük başvuru dönemi...

Toki Konya Hüyük başvurusu 2016!

33 adet konuttan meydana gelen Toki Konya Hüyük projesinde başvuru dönemi başladı. İşte, Toki Konya Hüyük başvurusu 2016...

TOKİ Konya Hüyük başvuruları bugün sona eriyor!

Peşin ödemelerin 9 bin 234 liradan başladığı projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı. TOKİ Konya Hüyük başvuruları bugün sona eriyor.

Horoztepe Höyüğü nerede Haberi

Horoztepe Höyüğü nerede

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki Horoztepe Höyüğü'nde Alman arkeolog Dirk Wicke tarafından yüzey araştırması yapıldı.


Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, incelemeye ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa'nın tarihte "tarım ve sanayi şehri" olarak anıldığına dikkati çekti.


Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca tescillenen tarihi eserleri ortaya çıkarmak adına belediye olarak envanter çalışması yaptıklarını belirten Yıldırım, "Erbaa'da tarih var dediğimizde, bizim için en önemli yer Horoztepe'ydi. Erbaa'ya girişte kahverengi yazıyla Horoztepe yazısını görüyorsunuz. Bu yazıyı takip ettiğinizde tütün tarlası veya tarımla uğraşılan yerleri görüyordunuz" dedi.


Höyükle ilgili belediye olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Burayla ilgili arkeolojik sondaj çalışmaları Müze Müdürlüğü gözetiminde gerçekleşti. Bu sondaj çalışmaları sonucu yaklaşık 25 dönüm olan sit alanı, Sivas Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 85 dönüme çıkartıldı. Biz, burayı ortaya...