03 / 05 / 2024

Huber Köşkü başbakanlık devir

Huber Köşkü başbakanlık devir

BEŞTEPE'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşası bittiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istişareleri sonucunda kampusun Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılmasının uygun olacağına karar verilmişti..

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Ayder Yaylası'nda kaçak yapılar yıkılmaya başlayacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize’nin ünlü yaylası Ayder’i yenilemek ve korumak için çalışmalar başlatıyor. 

Kütahya Tavşanlı’da 79 konuta bin 381 başvuru geldi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Tavşanlı'da hayata geçirdiği 79 konuta bin 381 başvuru geldi.

TOKİ Kütahya projesinde 972 konuta 6 bin 689 başvuru yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya’nın İnköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği 2 projede toplam 972 konutun kura çekilişi yapıldı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Başbakanlık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imarda bazı yeni düzenlemeleri kapsayan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" Başbakanlığa gönderildi. Yönetmeliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kınalı-Çanakkale Otoyolu Başbakanlık Genelgesi yayımlandı!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu, Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dâhil) Kesimi Projesi için Başbakanlık Genelgesi yayımlandı..

Menemen-Çandarlı Otoyolu Başbakanlık Genelgesi yayımlandı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi ile ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin 2017/10 Sayılı Başbakanlık Genelgesi, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konutta KDV istisnası Başbakanlıkta!

Maliye Bakanı Ağbal: "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ve yurt dışındaki yerleşiklerin Türkiye'den alacakları konut veya iş yerlerine getirilen KDV istisnasının uygulama esaslarını açıklayan tebliği Başbakanlığa gönderdik" dedi.

Huber Köşkü başbakanlık devir Haberi

Huber Köşkü başbakanlık devir

BEŞTEPE'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşası bittiğinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istişareleri sonucunda kampusun Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılmasının  uygun olacağına karar verilmişti. Çankaya Köşkü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kullanımına bırakılmıştı. Hatta önümüzdeki günlerde Çankaya Köşkü, ilk kez Bakanlar Kurulu'na ev sahipliği yapacak. 


Başbakan Davutoğlu'nun yeni dönemde ofis olarak kullanacağı, geniş katılımlı resepsiyonların verileceği ÇanIkaya Köşkü'nde ilk Bakanlar Kurulu 23 Mart'ta gerçekleştirilecek. Başbakan Davutoğlu ile bazı danışmanlarının kullanabileceği Çankaya Köşkü'nde yeterli sayıda oda olmadığı için Başbakan yardımcıları, Başbakanlık merkez binadaki ofislerinde çalışmaya devam edecekler, 


VAHDETTİN KÖŞKÜ 

Beştepe'de çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nü ofis olarak kullanacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün iştiraki olan Taksim Otelcilik'te kiralık olarak bulunan ve 130 milyon TL harcanarak restore edilen Vahdettin Köşkü, yakında Cumhurbaşkanlığına devredilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a gittiğinde Vahdettin Köşkü'nü...