02 / 05 / 2024

hububat ihracatı

hububat ihracatı

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

Çiftçiler dikkat! Hububatta o rakam açıklandı! Şimdi bakın!

Hububat sektörü bu seneyi 13 milyar dolarlık ihracatla tamamlıyor. İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Hububat ve bakliyatta şok gelişme! Buğday, arpa, mısır fiyatları tek tek açıklandı! Çiftçiler şimdi bakın! 

Türkiye'nin hububat ve bakliyat ihracatı 9,2 milyar dolara ulaştı. Peki borsa borsa buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 11 Ekim 2023 fiyat listesi...

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Hububat ve bakliyat ihracatı, ilk yarıda 5 milyar doları aştı! 

Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü, bu senenin ilk yarısında 5 milyar 510 milyon 942 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar...

Hububat ve bakliyat ihracatı 3,8 milyar dolara ulaştı!

Hububat sektörünün Türkiye geneli 4 aylık ihracatı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,37 artışla 3,8 milyar doları buldu.

Buğdayda 2023 ihracat hedefi 5 milyar dolar oldu! Buğday, arpa, mısır bugün ne kadar? 8 Ocak 2022 fiyat listesi...

Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, buğdayda 2023 ihracat hedefini açıkladı. Peki son dakika buğday fiyatları hangi borsada kaç TL? İşte 8 Ocak 2022 buğday fiyatları...

O sektörden ihracat rekoru! ABD’ye de Türkiye’den gidiyor!

Türkiye’de en önemli ihraç kalemlerinden biri olan hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamullerinde  2022 yılı ihracatı bir önceki yıla oranla yüzde 25,4 artışla 11,5 milyar doları buldu.

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

Akdeniz'den 9 ayda rekor hububat ve bakliyat ihracatı

Akdeniz Bölgesi’nden toplamda dokuz  ayda 1,5 milyar dolar değerinde hububat ve bakliyat ihracatı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Hububat sektöründen yılın ilk yarısında 5,44 milyar dolarlık ihracat: İşte en çok mal sattığımız ülkeler

Türkiye'de hububat sektörü yılın ilk yarısında ihracat odaklı büyüdü. Türkiye'den başta Irak, ABD ve İsrail'e gönderilen ürünlerle toplamda 5,5 milyar dolara yakın satış gerçekleştirildi.

Türkiye'de 2022'nin ilk yarısında milyar dolarlık hububat ihracatı

Türk hububat sektörü gelişiyor. Bu yılın ilk yarısında 2021 yılına kıyasla yüzde 31,5 artış gösterdi.

Konya'dan 189 ülkeye ihracat!

Anadolu'nun ortasında hububat merkezi olmasının yanı sıra sanayisiyle de yükselen şehir konumundaki Konya, 2014'te 189 ülkeye, 1 milyar 511 milyon 45 bin dolarlık ihracat yaptı.

Çelik sektörü 2014’e 1,1 milyar dolarlık ihracat ile girdi!

Piyasa koşulları Türk çelik sektörünü olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı Ocak ayında miktar bazında 1,4 milyon ton, değer bazında ise 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti...

hububat ihracatı Haberi

hububat ihracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, 2022 Ocak-Eylül döneminde gerçekleşen hububat ihracatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen hububat ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar olarak kaydedildi.

TOPLAMDA 169 ÜLKEYE HUBUBAT İHRACATI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, "Ocak-eylül aylarında Birleşik Devletlere ihracatımız geçen yılın aynı zamanına göre yüzde 96,7 artış gösterirken, Irak’a ihracatımız yüzde 55,7 Cibuti’ye ihracatımız yüzde 31,8 ve Suriye’ye ihracatımız ise yüzde 22,6 oranında artış gösterdi.” diye konuştu.

SEKTÖRÜN İHRACATI 8,3 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Kadooğlu, Türkiye'de tarım alanında en fazla ihracat gerçekleştiren sektörler arasında yer alan hububat sektörü olduğunu belirtti ve “Hububat ihracatı yükselen grafiğini sürdürmeye devam ediyor. Sektörümüzün...