29 / 04 / 2024

Hudson Nehri projesi

Hudson Nehri projesi

Ünlü modacı Diane von Fürstenberg ile milyarder iş adamı olan eşi Barry Diller, Manhattan’daki Hudson Nehri’ne bir ada yapmaya hazırlanıyor. Bütün izinler çıkarsa adanın yapımına 2016 yılında başlanacak.

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Fırat Nehri'ne yüzen otel projesi!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bir girişimci tarafından ''Yüzen otel'' projesi inşa edilmek isteniyor. Fırat Nehri için proje hazırlandı.

Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesinin inşaatı başladı!

Mersin Tarsus Berdan Nehri 1’nci etap projesi inşaatına başlandı. Yaklaşık 15 milyon TL maliyetli proje balıkçı lokantaları, çay bahçeleri, kaykay pisti, çocuk oyuncak alanları, kamelyalarla, oturma grupları ve peyzaj düzenlemeleri kapsıyor.

Çoruh Nehri Projesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kasım 2015'te ziyaret ettiği Bayburt'ta, "Çoruh'u Bayburt'a katın, kazandırın" talimatıyla başlayan proje hayata geçiriliyor.

Ergene Nehri'nin Islah Edilmesi projesi 2019'da bitecek!

Türkiye'nin en büyük çevre yatırım projesi olan, Ergene nehrinin ıslah edilmesi projesi kapsamında yapılan tünel inşaatını basın mensupları ile birlikte gezen Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Kanal Edirne Projesi'nde çalışmalar ne durumda?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kanal Edirne Projesi'ne ilişkin "Baypas kanalıyla Meriç Nehri'ni taşkınlara karşı rahatlatmış olacağız" dedi.

Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi 2016 sonunda tamam!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Meriç Nehri'nin taşmasını önlemek amacıyla geliştirilen Karaağaç Tahliye Kanalı Projesi (Kanal Edirne) çalışmaları sürerken, projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemi başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çoruh Nehri üzerinde yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES Projesi'nde su tutma işlemine başlandığını bildirdi.

Kanal Edirne Projesi tam gaz sürüyor!

Edirne’de, kış aylarında yaşanan nehir taşkınlarını önlemek amacıyla başlatılan ‘Kanal Edirne Projesi’ yapımı devam ediyor. Meriç Nehri’nin vadi temizliği de çalışmalar kapsamında yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Ergene Nehri, Marmara'yı öldürüyor!

Trakya'nın önemli çevre sorunu Ergene Nehri kirliliği için, Çorlu’da TTB, TMMOB, MAREM (Marmara Envi-ronmental Monitoring) projesi yetkilileri, Ergene ve Trakya Platformu katılımıyla bir rapor hazırlandı.

Meriç taşkın projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

Meriç Taşkın Projesi kapsamında Meriç Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı İnşaatı işinin yapımı amacıyla kapsamında proje alanına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Dicle'de 3 HES projesi iptal oldu!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nca da (EPDK) onaylanan 3 HES projesi, projeyi yapacak firmaların vazgeçmesi nedeniyle iptal edildi.

Dicle Vadisi’ndeki 3 HES projesi iptal edildi!

Diyarbakır’da Dicle Nehri üzerinde yapılması planlanan ve daha önce olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden birinin Eylül 2014’te iptal edilmesinin ardından geriye kalan 2 HES projesi içinde iptal kararı alındı.

Hudson Nehri projesi Haberi

Hudson Nehri projesi

Ünlü modacı Diane von Fürstenberg ile milyarder  iş adamı olan eşi Barry Diller, Manhattan’daki Hudson Nehri’ne bir ada yapmaya hazırlanıyor. 9 bin 710 metrekareyi kaplayacağı düşünülen adanın kamu parkı ve performans alanı olarak kullanılacak. Peki sıfırdan bir ada yapmanın maliyeti ne kadar olabilir? Maliyet, 170 milyon dolar (380 milyon TL). Ada için bu ücreti gözden çıkaran çift, geri kalan parayı da bağımsız kuruluşlardan destek olarak bekliyor. Bütün izinler çıkarsa adanın yapımına 2016 yılında başlanacak....