02 / 05 / 2024

hükümet ekonomik kredi paketi

hükümet ekonomik kredi paketi

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun alım gücünü düşürdüğü bugünlerde hükümet yeni bir kredi destek paketinin detaylarını açıkladı. Her ailenin hesabına yatacak başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Tarih belli oldu. İşte detaylar...

Hükümet ilk kez ev almak isteyenler için start verdi! Düşük faizli kredi desteği geliyor!

Yüksek ev kiraları ve emlak piyasasındaki fahiş artışlar karşısında hükümet ilk kes ev sahibi olacaklar işçin devreye girdi. 

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...

Hükümet 100 milyar liralık Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini açıkladı!

Hükümet, koronavirüs salgının etkilerini azaltmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı adını verdiği paketle 100 milyar liralık bir kaynak setini devreye aldı.

TOKİ Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ihalesi bugün!

İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Çanakkale Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Datça eski hükümet binasının akıbeti TBMM'de!

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ'den Manisa Akhisar'a hükümet konağı!

Kamu yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Manisa Akhisar'da yeni bir hükümet konağı inşa edec

TOKİ'den Kırşehir Mucur'a hükümet konağı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Hükümet Konağı projesinin inşası için 19 Haziran tarihinde ihaleye çıkıyor.

TOKİ'den Kahramanmaraş Onikişubat'a hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta hükümet konağı inşa edecek.

TOKİ'den Ordu Şalpazarı'na hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Ordu Şalpazarı Hükümet Konağı ihalesini 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ'den Çanakkale Bayramiç'e hükümet konağı!

Çanakkale İli Bayramiç İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Mayıs 2018 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den Trabzon Arsin'e hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarını da sürdüren TOKİ, Trabzon Arsin Hükümet Konağı için düğmeye bastı.

TOKİ'den Trabzon Araklı'ya hükümet konağı!

Konut yatırımlarının yanı sıra kamu yatırımlarına da devam eden TOKİ, Trabzon Hükümet Konağı için düğmeye bastı.

hükümet ekonomik kredi paketi Haberi

hükümet ekonomik kredi paketi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) mayıs ayı enflasyon rakamlarına ilişkin Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda, “Bu dönemde tüketici yıllık enflasyonundaki artış alt gruplar geneline yayılırken bu gelişmeye en belirgin katkı temel mal ve hizmet gruplarından gelmiştir” değerlendirmesi yaptı. TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı yıllık enflasyon yüzde 73,50 olarak açıklanırken ENAG enflasyonu yüzde 160,76 olarak verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ise alt gelir gruplarının alım gücünü korumaya yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Nebati'nin açıkladığı alt gelir gruplarına yönelik destek paketini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Erdoğan, "Ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi devreye alıyoruz” dedi.

İşte o paketin detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Aile Desteği Programı'yla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık...