04 / 05 / 2024

Hülle ile satış cezası

Hülle ile satış cezası

Yasal oranın üstünde zam yapma, ara zam isteme, gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise tanıdığına evini satma yani hülle ile satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu işler bu kadar kolay değil. Bunu yapan ev sahibi yandı...

Bakanlık açıkladı! 47 şehirde 826 arsa açık artırma usulü ile satılacak! 

Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Türkiye genelindeki 47 şehirde, 826 muhtelif arsayı avantajlı koşullar ile satışa çıkarıldığını kaydetti.

Toyota açıkladı! Toyota Corolla Hatchback artık online rezervasyon ile satılacak...

Toyota Corolla Hatchback bundan sonra artık online rezervasyon ve özel fiyat avantajı ile satışa sunulacağı kaydedildi. İşte markanın açıklması ve haberin detayları...

Emlak Konut GYO Evora Denizli 60 ay, 0,99 vade farkı avantajı ile satışta!

Emlak Konut GYO tarafından inşa edilen Evora Denizli'de 2+1, 3+1 ve 4+1 konutları E-ihale usulü ile satışa çıkardığını duyurdu.

TOKİ açık artırma ile 32 ilde 169 konut ve 192 iş yeri satıyor! Tarih verildi, büyük fırsat 13-14 Aralık'ta başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 kentte 169 konut ile 28 ilde 192 iş yerini açık artırma ile satışa çıkarıyor.

İlk el konutlarda azalış hız kesti! Satışların yüzde 69’u ikinci el!

Türkiye'de ilk el konutlarda azalış hız kesti. Bu kapsamda Ekim ayında Türkiye’de toplam 29 bin 230 konut ilk elden satıldı. Ayrıca ülke çapında ay boyunca toplam 64 bin 531 ikinci el konut satıldı.

Hastane yapımı için hazineye devredilen arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile 776 milyon 678 bin TL'ye satılacak!

Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu döneminde hastane yapımı için hazineye devredilen 110 bin 954 metrekarelik arazi, sağlık turizm tesis alanı vasfı ile satışa çıkarıldı. Arsanın muhammen bedeli ise 776 milyon 678 bin 770 Türk Lirası olarak belirlendi.

Yatırımcılar dikkat! O ilde 3 otel, 12 işyeri ve 55 konut açık artırma ile satışa çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır'da 3 otel, 12 işyeri ve 55 konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını duyurdu.

TOKİ 42 ilde 462 arsayı satışa çıkardı! Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir de var!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı bulunduğu toplam 42 ildeki 462 arsa açık artırma ile satılacak.

Temmuz ayında TOKİ'den yeni jest geldi: Hemen teslim 182 adet konut 25 peşinat ile 120 ay vade fırsatıyla satışa çıkıyor

TOKİ 42 ilde 182 adet konutu açık artırma ile satışa çıkaracağını duyurdu. Hemen teslim edilecek dairelerde yüzde 25 peşinat ile 120 ay vade fırsatı sağlanıyor. İşte detaylar...

İon Villaları yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade ile satışta! Yeni proje!

Ekmas Group tarafından İzmir ilinin Foça İlçesi Geren Köy'de hayata geçirilen İon Villaları yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade ile satışta. Peki İon Villaları fiyatları ne kadar? İon Villaları'nda hangi konut tipleri yer alıyor? İşte İon Villaları ile ilgili merak edilenler...

14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi piyasada artan belirsizlik yatırımcıların güvenli liman olan ilgisini artırınca altın fiyatlarında yaşanan artışın hızlandığı öğrenildi. Altın ziynet ve gram altın satışları iki katına çıkan Kapalıçarşı’da hareketli günler yaşanıyor.

Bim'den çeyiz düzeceklere müjde! Fincan 55 TL, Baharat Takımı 3'lü 109 TL ile satışta! İşte 01 Mart 2023 fiyat listesi

Bim'den çeyiz düzeceklere müjde! Fincan Seti 55 TL, Baharat Takımı 3'lü 109 TL ile satışta! İşte 01 Mart 2023 fiyat listesi...

Belediye O ilimizde arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023!

Bir belediye daha çok sayıda arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023’te gerçekleştirilecek.

Hülle ile satış cezası Haberi

Hülle ile satış cezası

Son zamanlarda artan konut fiyatları kiracıları vurdu. Birçok ev sahibi, evlerini daha yüksek fiyatlara kiraya verebilmek için mevcut kiracılarını evden çıkarmak adına 'hülle ile satış' yöntemine başvuruyorlar. 

Gayrimenkul sahibinin, mülkünü bir yakınına satıyormuş gibi gösterip ev sahibi olmaya devam etmesi işlemine hülle ile satış deniyor. Ev sahibi aslında burada sadece evin el değiştirdiğini tapu kayıtlarına işleyerek gerek bankanın gerekse kiracının evin satıldığını görmesini istiyor. 
 

Kiracıların; oturdukları evden hülle ile satış yöntemi yüzünden ayrıldıklarını ispat etmeleri durumunda 'hülleci' ev sahipleri çok ciddi maddi tazminat cezaları ile karşı karşıya kalabiliyor. 

Hukukçulara göre mağdur olan kiracıların bu durumu ispatlamaları halinde ilgili yasa maddeleriyle ev sahipleri 'taşınma masrafı' 'yeni ev masrafı farkı' gibi on binlerce lira ceza ile karşı karşıya kalabiliyorlar. 

Tapuya şerh...