19 / 05 / 2024

ibb beykoz film platosu kira

ibb beykoz film platosu kira

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

Gupse Özay ve Barış Arduç Beykoz Konakları'ndan ev aldı!

2014 yılında film setinde aşkları başlayan ünlü çift Gupse Özay - Barış Arduç çifti, yeni bir eve taşındı. İkili, artık Beykoz Konakları'nda oturacak...

Beykoz'da Yeşilçam filmlerinin çekildiği bina yandı!

Beykoz’da metruk bina henüz bilinmeyen bir sebeple yandı. Yanan binada pek çok dizi ve film çekildiği belirtildi.

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesi İBB'den geçti!

Beykoz’un ilk kentsel yenileme projesi Tokatköy Şehr-i Sitare projesine yönelik hazırlanan ortak hizmet protokolü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti. 

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı!

Beykoz'da 80 yıldır eğitim veren Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı. Büyükşehir Belediyesi, yıkımdan çıkacak molozların Beykoz Korusu'ndan taşınacak olması sebebiyle izin vermedi

Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değeri ne kadar?

30 milyon dolara satılan İstanbul'da film seti olarak kullanılan Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değerinin 3 milyon dolar olduğu belirtildi.

İBB, Beykoz Küçüksu mesire alanı kararını iptal etti!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 'uçurtma ve çayır alanı' yapılması planlanan Küçüksu mesire alanının ücretli otopark yapılması için İSPARK'a tahsis edilmesi yönündeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararını iptal etti.

Beykoz'a metro hattı yapılacak!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Beykoz'un güzelliğini herkes görsün diye film platosu kuruyoruz. Beykoz'a metro gelecek. İstanbul'un her yerine metro konforu getirmeye kararlıyız" dedi.

Başbakan Davutoğlu: Beykoz'a metro gelecek!

Başbakan Davutoğlu, Beykoz'a gelirken çocukluğunu hatırladığını, rahmetli babası ile Beykoz'un güzel insanların güzel diyarı olduğunu anlattı. Davutoğlu, "Beykoz'un güzelliğini herkes görsün diye film platosu kuruyoruz. Beykoz'a metro gelecek. " dedi.

Yapımcı Atiye Rezzan Metin Beykoz'daki evinde çıkan yangında hayatını kaybetti!

Yapımcı ve model ajansı sahibi Atiye Rezzan Metin, Beykoz’da film seti olarak da kullanılan iki katlı evinde çıkan yangında hayatını kaybetti. Elmalı Köyü Şafak Sokak’ta bulunan altı beton üstü ahşap dubleks evde saat 12.00 sularında yangın çıktı...

İBB Beykoz'a doldurma sahil yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi’nin işbirliğiyle geliştirilen “Çubuklu-Kanlıca Sahil Yolu Projesi”yle, sahil şeridi çift taraflı olarak ve kazıklar çakılarak denize doğru 10 metre genişleyecek...

Beykoz'a dev film platosu kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi’ nin ortak projesi olan plato, Kılıçlı Köyü'nde Orman İşletmeleri'nden kiralanan 260 dönümlük alanda askeriyeden kalma hangarların olduğu bölümde yapılıyor...

ibb beykoz film platosu kira Haberi

ibb beykoz film platosu kira

Sayıştay'ın 2019 yılı İBB denetim raporunda eski İBB Başkanı Kadir Topbaş dönemine ait film platosu projesine ilişkin dikkat çeken usulsüzlükler tespit edildi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; rapordaki bilgilere göre Beykoz Kılıçlı Köyü'nde 265 bin 963 metrekare alan ve içindeki 7 bin 627 metrekarelik 53 adet yapı ve tesisler, 2009'da Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Beykoz Belediye Başkanlığı'na kiralandı.

Beykoz Belediyesi tarafından kiralanan alanda, film platosu yapılması için İBB, 16 Mart 2011 tarihinde “Beykoz Yeşilçam Film Platosu Onarım ve Tamamlama İnşaatı” ihalesi yaptı.

İhalenin yüklenicisi ile 11 Nisan 2011'de de 11 milyon 591 bin 469 TL'lik sözleşme imzalandı. Şirkete 13 Nisan 2011'de yer teslimi gerçekleştirildi.

İBB, Beykoz Belediyesi'ne ait kiracılık hakkının kendisine devrini sağladı. 15 Ocak 2016 itibariyle devir sözleşmesi imzalandı ve İBB söz...