05 / 05 / 2024

ibb imar yönetimi

ibb imar yönetimi

İBB yönetim kadrolarına yeni isimler ekledi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na Gürkan Akgün, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

İBB’nin imar yönetiminde değişiklik!

İBB yönetiminde yeni görevlendirmeler yapılıyor. Bu kapsamda İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na Gürkan Akgün, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

İsrail yönetimi Filistinlilerin imar izni başvurularını reddetti!

İsrail yönetimi işgal altındaki Batı Şeria'nın "C bölgesi"nde 2016-2018 yıllarında Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının bir çoğu geri çevrildi...

Tayfun Kahraman, İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı oldu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kahraman'ı atadı...

Tekirdağ Protokol Yönetimi ve İmar Kanunu Çalıştayı gerçekleşti!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Protokol Yönetimi ve İmar Kanunu Çalıştayı gerçekleşti. Toplantı Bolu’da bir otelde düzenlendi.

Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!

İBB'nin yönetim şeması baştan sona değişti. Yaşar Parlak İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı'na getirildi!. Emlak Yönetimi daire başkanlığı görevinden alınan Yusuf Koç’un yerine Yaşar Parlak getirildi.

7. Uluslararası Afet Risk Yönetimi Konferansı gerçekleşti!

7. Uluslararası Afet Risk Yönetimi Konferansı gerçekleşti. Beşir Atalay "Türkiye artık yardım alan değil, yardım eden bir ülke" dedi. Atalay, Uluslararası Afet Risk Yönetimi Konferansı'nın Türkiye'de yapılmasını önerdi.

Kooperatif site yönetimi!

Kooperatiflerde site yönetimi ne zaman ve nasıl kurulur? Kat irtifakı bulunan bir yapıda site yönetimi ne zaman oluşturulur? İşte 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları...

Yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde 8 Eylül 2013 tarihinde birtakım değişikliklere yer verildi. Yönetmeliğin geçici 6 ıncı maddesi 1 Haziran'da yürürlüğe girecekti. Peki, yeni imar yönetmeliği yürürlüğe girdi mi?

Son imar yönetmeliği!

Son imar yönetmeliği 22 Mayıs 201 tarihinde 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yönetmelik ile 1 Haziran'da yürürlüğe girecek olan yönetmeliğin geçici 6. maddesi ertelendi. İşte son imar yönetmeliği değişkliği..

1 Haziranda imar yönetmeliği değişecek mi?

İmar Yönetmeliğinde 2013 yılında birtakım değişikliklere yer verildi. Yönetmeliğin geçici 6. maddesi Haziran'da yürürlüğe girecekti. Peki, son gelişmelere göre 1 Haziranda imar yönetmeliği değişecek mi?

İmar yönetmeliği son hali!

22 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği gereğince, 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen madde ertelendi. İşte imar yönetmeliği son hali..

İmar yönetmeliği değişikliği 2014!

2013 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliklerinde emsal oranlarına ilişkin düzenlemelere yer verildi. Peki imar yönetmeliğinde son gelişmeler nelerdir? İşte güncel imar yönetmeliği...

İmar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

Planlı alanlar tip imar yönetmeliği geçici 6. madde ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesini iki yıl süre ile erteledi. İşte Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

ibb imar yönetimi Haberi

ibb imar yönetimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu zamana kadar en yoğun mesaisini oluşturan imar ile ilgili yönetim kadrolarına yeni isimler atandı. 1 Temmuz 2019 günü Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen Mehmet Çakılcıoğlu'na bağlı olan İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na Gürkan Akgün'ün ataması gerçekleşti. Daha önce Beylikdüzü Belediyesi'nde Plan ve Proje Müdürlüğü yapan Akgün, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi ve Genel Merkezinde yönetim kurulu üyelikleri de yaptı.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na bağlı olan İBB'nin en önemli müdürlüklerinden Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nde de değişikliğe gidildi. Yeni Boğaziçi İmar Müdürü Tülün İnal oldu. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün görevleri arasında ruhsat, iskan izin işlemleri, yapı ve tadilat ruhsatları verilmesi, boğaziçindeki yapıların denetlenmesi bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta istifa eden İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı...