29 / 04 / 2024

ibb istanbul Boğazdaki kaçak yapılar son durum

ibb istanbul Boğazdaki kaçak yapılar son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

İBB yurt başvuru sonuçları belli oldu: Ücret ne kadar, gerekli belgeler neler?

Başvuru süreci sona eren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yurt yerleştirme işlemleri sonuçlandı. 1 Eylül'e dek https://yurt.ibb.istanbul internet sitesi üzerinden online başvurular kabul edildi. İBB'den yapılan son dakika açıklaması ile asil ve yedek adayların listeleri kamuoyu ile paylaşıldı.

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

İstanbul Boğazı'na imar affı gelecek mi? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İstanbul Boğazı'nda kaçak inşaat çalışmaları resmen patladı. Kaçak yapılaşmanın durmaması 'İmar affı mı geliyor?' sorusunu gündeme getirdi. İŞte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

İBB, İstanbul'un 5 ilçesindeki 9 arsayı satıyor! 650 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 5 ilçedeki 9 arsayı 650 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor...

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Kanal İstanbul boğazın trafik yükünü azaltacak!

2022 bütçesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik de değerlendirmelerde bulundu. 

ibb istanbul Boğazdaki kaçak yapılar son durum Haberi

ibb istanbul Boğazdaki kaçak yapılar son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. Kaçak yapıların yıkılması için açılan ihaleler, istekli veya teklif veren firma olmaması nedeniyle bir bir iptal ediliyor.

Teklif veren yok

İBB, Boğaziçi sahil şeridindeki kaçakları yıkmak için açtığı ihaleyi, “teklif veren çıkmaması” nedeniyle iptal etmek zorunda kaldı.

381 konutun ihale tarihi 20 Aralık 2017 

Habertürk Gazetesi'ndeki habere göre; 2015 yılından bu yana ‘katılım olmaması’ nedeniyle 4 ihaleyi iptal eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni bir ihale açarak kent genelinde 381 yapının yıkımına hazırlanıyor. “İstanbul Büyükşehir Belediye Sınırları Dahilinde Bulunan 381 adet Yapının Nüfus ve Eşyadan Tahliyesi, Yıkılması ve Molozların Kaldırılarak Moloz Nakli Yapılması İşi” adıyla açılan ihale 20 Aralık 2017 tarihinde yapılacak. Bu ihalenin de öncekiler gibi iptal edilip edilmeyeceği merak konusu. Yıkım ihalesinin yapılmasına 17 Kasım 2017...