08 / 05 / 2024

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı

Zorunlu deprem sigortasının öneminden bahseden AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Şehirlerimizi tasarlarken, afetleri düşünerek tasarlamamız gerekiyor" dedi.

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor!

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’nın açıkladığı verilere göre bu yılın ilk 6 aylık döneminde İstanbul’da 15.933 yangın gerçekleşti, yangınlar en çok sigara ve elektrik kontağından çıktı.

KİPTAŞ Kaper Sitesi hak sahiplerinin daire belirleme kuraları çekildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, “İstanbul Yenileniyor” uygulaması kapsamında, 14 Nisan 2023 tarihinde temeli atılmış olan kentsel dönüşüm projesi “Kartal Kaper Sitesi”nin daire eşleştirmelerini kurayla belirledi.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi! Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek! 

İBB iştiraki KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi geldi. Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

KİPTAŞ Meydan Evler daire belirleme kuraları 8 Ekim'de çekilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Meydan Evler projesinin daire belirleme kuraları 8 Ekim Cumartesi günü saat 12:00'de çekilecek.

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Alpkökin: İstanbul'da durdurulmuş bir metro hattı yok!

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin İstanbul'daki raylı sistem projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Tayfun Kahraman, İBB Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanı oldu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kahraman'ı atadı...

Manisa Turgutlu'ya 3 yeni itfaiye müfrezesi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, il genelinde programa aldığı itfaiye müfrezesi yatırımlarına devam ediyor. Belediye şimdi de Turgutlu'ya 3 yeni müfreze inşa edecek

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor!

Pronet, ev ve işyerlerini yangına karşı uyarıyor. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’nın açıkladığı verilere göre bu yılın ilk 6 aylık döneminde İstanbul’da 15.933 yangın gerçekleşti, yangınlar en çok sigara ve elektrik kontağından çıktı.

İmar planları acil durumları düşünülerek yapılmalı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Mimar Aynur Okçu, imar planı yapılırken oluşabilecek yangınlara karşı binalarda dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Samsun'da 7 itfaiye binasının inşaatında sona yaklaşıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ilçelerde yapılan yeni hizmet binalarıyla yakında hizmet vermeye başlayacak.Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin itfaiye binalarının inşaatlarındaki son durumu anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi deprem tatbikatı düzenledi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, çocukları yangın ve deprem konusunda bilinçlendirmek, ve itfaiyeyi sevdirmek amacıyla Selim Kazak Anaokulu ’nda yangın ve deprem tatbikatı düzenledi

Tekirdağ Süleymanpaşa’da 2 evin çatısı uçtu!

Süleymanpaşa ilçesi 100. Yıl Mahallesi Yeni Sanayi girişinde bulunan 6 katlı apartmanın çatısı fırtına nedeniyle uçarak binanın altında bulunan araçlara hasar verdi. Tekirdağ İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan açıklama yaptı.

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı Haberi

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AFAD ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen "Ulusal İtfaiye Sempozyumu'nda" konuştu.  Güllüoğlu, "Şehirlerimizi tasarlarken, afetleri düşünerek tasarlamamız gerekiyor. Son üç gündür Ankara ve diğer şehirlerimizdeki seller, bize, bunu bir kere daha hatırlatıyor. Altyapıları zor günleri düşünerek tasarlamamız gerekiyor" dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, zorunlu deprem sigortasının önemine dikkat çeken Mehmet Güllüoğlu, "AFAD, itfaiye ve diğer ekiplerin beraber çalışacağı akademik yayınlar, dergi, kongreler, itfaiye yarışmaları ve daha birçok faaliyeti bundan sonra beraber planlayalım istiyoruz. Afetlerin; risk azaltma, müdahale etme ve iyileştirme olmak üzere üç temel safhası var. Müdahale konusunda elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Hem insan kaynağını hem de ekipmanı devamlı geliştireceğiz. Teknolojiye ayak uyduracağız. Ancak...