29 / 04 / 2024

ibb lojman tahsisi açıklaması

ibb lojman tahsisi açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "20 bin metrekarelik lojmanların yandaş şirketler tarafından bedelsiz olarak kullanıldığı" iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.

Lojman kiralarında KDV!

Lojman; herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut olarak ifade ediliyor. Lojman tahsisi karşılığında alınan bedelde KDV oranları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanıyor..

Lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Lojman evlerinin tahsisi için öncelikle lojman kiralamak isteyen görevlilerin, lojman talep dilekçesi yazmaları gerekiyor. Peki, lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte lojman başvuru dilekçesi örneği...

Lojman talep dilekçesi örneği 2015!

Devlete bağlı bir kurumda çalışan bir kimsenin devletin kamu lojman konutlarında oturabilmesi için öncelikle bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte lojman talep dilekçesi örneği 2015...

Lojman kiraları zamlandı mı?

2015 yılında uygulanacak lojman kiraları, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 367 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği'nde açıklandı. Peki, lojman kiraları zamlandı mı?

Lojman kirası nasıl kesilir?

31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 367 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliğinde 15/1/2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek lojman kiraları yer alıyor. Peki, lojman kirası nasıl kesilir?

Kamu lojman yönetmeliği!

Kamu lojman evleri ile ilgili yönetmelik olan Kamu Konutları Yönetmeliği, 23 Eylül 1984 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte son değişiklik 5 Ağustos 2014 tarihinde yapıldı....

Kamu lojman kiraları 2015!

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen evler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kamu lojman kiraları 2015 ne kadar?

2015 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında veriliyor. Peki, 2015 lojman kiraları nasıl hesaplanır? İşte lojman kira hesabı...

Lojman kiraları nereye yatırılır?

Bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında lojman evleri veriliyor. Peki, bu evler için ne kadar kira verilir? Lojman kiraları nereye yatırılır?

2015 lojman kiraları ne kadar arttı?

2015 yılında uygulanacak lojman kiraları, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile belirlendi. Peki, 2015 lojman kiraları ne kadar arttı? İşte lojman kiraları..

Lojman kirası hesaplama 2015!

Lojman kiraları, her sene Milli Emlak Genel Tebliği ile yeniden açıklanıyor. Peki, 2015 yılında lojman kiraları ne kadar oldu? Lojman kiraları nasıl hesaplanır? İşte kojman kirası hesaplama 2015 formülü..

Lojman kiraları ne kadar oldu?

2015 lojman kira bedelleri, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, yeni yılda lojman kiraları ne kadar oldu?

ibb lojman tahsisi açıklaması Haberi

ibb lojman tahsisi açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi çıkartılan kasıtlı ve art niyetli habere yanıt verdi. Takvim gazetesinde yer alan habere göre, belli bir maksat için yapılan iftira haberlere değinen İBB, "Haberde geçen firmalara lojman, yer tahsisi yapılması söz konusu değildir. Tahsis işlemleri, İBB Meclisi tarafından alınan kararlara dayanmaktadır" açıklamasını yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Sayıştay raporu, İBB'ye ait 20 bin metrekarelik lojmanların yandaş şirketler tarafından bedelsiz olarak kullanıldığını ortaya çıkardı" yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Maksadı çok belli olan haberler, çarpıtma ve iftiradan ibarettir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından haberde geçen firmalara lojman, yer tahsisi yapılması söz konusu değildir.

Kamu hizmetlerinin ve belediye hizmetlerinin yerine getirilmesi için o tarihte kamu iktisadi teşekkülü olan TEDAŞ'a trafo merkezi yapılması için belirli süreli yer...