19 / 05 / 2024

ibb meclisi gündeminde kiptaş çatalca konutları mı var

ibb meclisi gündeminde kiptaş çatalca konutları mı var

CHP'li meclis üyeleri yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak bir günde 2138 konutu şaibeli bir şekilde satışı gerçekleştirilen KİPTAŞ'ın Çatalca'da ki konutlarını İBB Meclis gündemine bir kez daha getirdi.

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki sorunlar Meclis gündeminde. Peki bu binayı kim teslim aldı? İşte merak edilenler...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun gündeminde avans krediler var! Avans kredilerinde son dakika gelişmesi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde avans krediler de yer alacağı gelen bilgiler arasında...

Yarısı Bizden kampanyasında son dakika! Meclis'te görüşülüyor! Yeni düzenleme kapıda...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya yoğun bir gündemle başlıyor. Milyonların merakla beklediği ''Yarısı bizden kampanyası'' bugün meclis gündeminde yer alacak. Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler geliyor...

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor.  İşte o haberler...

Dolar/TL bugün de piyasaların gündeminde! Dolar ne kadar oldu? 2 Haziran 2022 dolar kuru...

Dolar kuru bugün de piyasaların gündeminde yer almaya devam ediyor. Dolar kuru milyonlarca kişi tarafından sabahın erken saatlerinden itibaren yakından takip ediliyor. Peki bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL oldu? İşte son dakika dolar kuru 2 Haziran 2022...

İBB Meclisi'nin gündemi Kanal İstanbul: Tansiyon yükseldi!

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Özbakır, Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki Başakşehir'in Şahintepe Mahallesi'de proje için start verilen tapu sürecinde karşılaştığı problemleri meclis gündeminde anlattı. Kanal İstanbul, mecliste tartışmalara neden oldu.

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

Konut mağdurları bir kez daha meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İzmir depreminden sonra kapatılan 406 yataklı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ni Meclis gündeminde konuştu. Kılıç, "Depremin üzerinden 3.5 ay geçti ama hala ortada bırakın hastaneyi, adı bile yok" dedi.

Konut mağdurları bir kez daha TBMM gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt ve Tuzla başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında sayısı 100 bine ulaşan konut mağdurlarının sorunlarını bir defa daha Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

ibb meclisi gündeminde kiptaş çatalca konutları mı var Haberi

ibb meclisi gündeminde kiptaş çatalca konutları mı var

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Çatalcalı Meclis üyeleri Belgin Tezer, Süleyman Kolcuoğlu ve Ufuk Akın ile hazırladığı yazılı soru önergesini İBB Meclisinde sözlü okuyarak bir günde 2138 konutu şaibeli bir şekilde satışı gerçekleştirilen KİPTAŞ'ın Çatalca'da ki konutlarını İBB Meclis gündemine bir kez daha getirdi. 


CHP'li Hüseyin Sağ, Başkan Kadir Topbaş ve KİPTAŞ Genel Müdürüne seslendi ve şöyle dedi: "Sayın Kadir Topbaş, 2400 konutu dar gelirlilerin istifadesine sunacaklarını açıkladı, açıkladı ama ne oldu? Konutlar satışa çıktı ve bir rekor kırıldı, 2138 konut bir günde satıldı, yahu ekmek olsa bir günde satılmaz, öncelikle yerel halkın faydalanması gereken konutlar Çatalca halkından gizlenerek nerede satıldı,KİPTAŞ'ın Zeytinburnu ofisinde satıldı, satıştan haberi olmayan Çatalca halkı da yedeğe alındı." 


CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi...