30 / 04 / 2024

ibb metro projeleri

ibb metro projeleri

Olağanüstü gündemle toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde borçlanma taleplerinin birçoğu revize edilerek meclisten geçti. Metro İstanbul'a 30 milyon TL borçlanma yetkisi verildi...

İBB'ye 6 metro hattı için 437 milyon avro borçlanma yetkisi!

İBB tarafından "Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaat ve araç alım işi" için 98 milyon 631 bin 803 avro ve "Dudullu-Bostancı Metrosu inşaat işleri" için de 188 milyon 325 bin 406 avro tutarında dış borçlanma yetkisi verildi...

Metro projelerinde iptal yok hızlanma var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2019 seçimleri öncesi çalışmalara hızla devam ettiklerini açıkladı. Uysal, metro projelerinin hiçbirinin iptal edilmediğini çalışmaların hızlandığını dile getirdi. 

İBB'ye 6 metro hattı için 4 milyar lira borçlanma yetkisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 12 milyar 859 milyon 636 bin 112 liraya ihale edilen 6 metro inşaatı için dış borçlanmaya gidecek. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan metro müjdesi: Çekmeköy ve Sancaktepe metroları martta hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu, 10,9 kilometrelik Çekmeköy–Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının mart ayında hazır olduğunu açıkladı.

Murat Kurum, 'İBB yönetimi metro hatlarını yapamadı' dedi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'matematik göndermesi' geldi!

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, İBB yönetiminin vaadettiği metro hatlarını inşa etmediğini belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Martta 65 kilometrelik hattımızı bitirmiş olacağız" diyerek, matematik göndermesi yaptı. İşte o açıklamalar...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

TOKİ Polemiği... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: TOKİ projeleri tamamlanmadığı için vatandaş mağdur oluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TOKİ2nin sunduğu projeleri tamamlayamadığı için vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. İmamoğlu'nun iddiasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan sert yanıt geldi...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

İBB Başkanı İmamoğlu: Ataköy-İkitelli metro hattı Mart 2024’te hizmete açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 5 ilçeden geçecek 13,4 kilometrelik hat boyunca 12 istasyona uğrayıp, tek yönde 35 bin yolcu taşıyacak Ataköy-İkitelli metro hattının Mart 2024’te hizmete gireceğini duyurdu. 

İBB'den metro seferlerinde değişiklik: Yenikapı etkinlikleri nedeniyle saatler uzatıldı!

Metro İstanbul, İstanbul metrosunu kullanan milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan yeni sefer düzenlemesini duyurdu. Açıklamada, değiştirilen metro seferlerinin tarihleri de belirtildi. İşte, İstanbul metrosunun güncellenmiş tarifesi...

İBB İstanbul'da yapımı devam eden iki metro hattının ihalesini iptal etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yapım aşamasında olan Kaynarca-Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarının ihalelerini iptal etti. İBB, söz konusu inşaat işleri için yeniden ihaleye çıkacak. İşte detaylar...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na metro tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu metro projeleri konusunda eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

ibb metro projeleri Haberi

ibb metro projeleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid -19) salgını nedeniyle Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık yaptığı Mecliste, İBB, Metro A.Ş., İETT, gibi kurumların borçlanma talepleri ve sosyal yardım bütçe ve esaslarının içeren 13 rapor değerlendirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun bitirilmesi için Finansman Müdürlüğünün 73 milyon 304 bin 745 avro dış borçlanma yapılması yönündeki talebi müdürlükten geldiği gibi meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı.

İBB iştiraklerinin salgın sürecinde azalan gelirleri sebebiyle 16 şirketin bütçelerine destek olarak toplam 1,9 milyara yakın iç borçlanmayla kaynak sağlamasını içeren rapor, AK Partililerin teklifi ile güncellendi. İştiraklere ilişkin İGDAŞ'a 500 milyon TL, İSTAÇ 42 milyon TL, Metro İstanbul'a ise 30 milyon TL iç borçlanma yetkisi tanındı.

Yapım çalışmaları duran...