02 / 05 / 2024

İBB Saraçhane binası

İBB Saraçhane binası

İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin Saraçhane'de bulunan binasının bir bölümü kütüphaneye dönüştürülecek. 

Saraçhane Belediye Sarayı, 3 milyonluk nüfus için yapılmış!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bulunduğu Saraçhane Belediye Sarayı'nın nüfusu henüz 3 milyon olan İstanbul için yapıldığı ortaya çıktı... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

İstanbul'da suya yeni zam kapıda! İSKİ 13 Eylül'de toplanıyor! İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek?

13 Eylül Salı günü İSKİ Genel Kurulu Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nda olağanüstü toplantı gerçekleştirilecek. Peki İstanbul'da suya zam yapılacak mı? İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek? İstanbul'da suya ne zaman zam yapılacak? İşte merak edilen o detaylar... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Sosyal medyada başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan KYK borçlarına gelen aşıır zamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine geldi. 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de konuyla ilgili konuşan Erdoğan, gençlerin merak ettiği konular hakkında konuştu.

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane'deki başkanlık binasında bugün yapıldı. Toplu ulaşıma getirilen yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf olmasına yönelik teklif yeniden görüşüldü. Belediyeden çıkan son karar açıklandı.

Alarko Şişhane binasının değeri ne kadar?

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi'nin pazar değeri 19 milyon 75 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 22 milyon 508 bin 500 TL olarak belirlendi. Binanın KDV dahil pazar kira değeri 89 bin 90 TL oldu. 

Türkiye’nin ilk 3D binasının inşaatı başladı!

İBB iştirak şirketi İSTON, Türkiye'nin ilk 3D binasının inşaatına başladı. Binanın inşaatı tamamen yerli malzemelerle yapılacak. 

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Adalar'da ek hizmet binası açıldı! 

İBB Bakırköy, Kartal ve Kasımpaşa’dan sonra dördüncü ek hizmet binasın açılışını Adalar’da gerçekleştirdi. 

Divanhane Karakol binası Haliçport’un otoparkı için mi yıkılıyor?

İstanbul Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binasının yıkımı İBB Meclisi’nde de gündeme geldi. Tarihi binanın yıkımı konusundaki tartışmalar devam ediyor...

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlanıyor!

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş son yolculuğa uğurlandı. Topbaş için İBB'nin Saraçhane Yerleşkesi önünde cenaze töreni düzenlendi

İBB Saraçhane binası Haberi

İBB Saraçhane binası

İBB'nin Saraçhane'deki binasının bir bölümünü Avrupa'daki en büyük kütüphanelerden birine dönüştürüleceği duyuruldu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim öncesi Saraçhane semtindeki İBB binası içinde bir kütüphane kurulacağını açıklamıştı.

Kütüphane projesiyle ilgili Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Saraçhane'deki İBB binamızda Avrupa'nın en büyük kütüphane ve çalışma alanının oluşturulması için çalışmalara başladık. İstanbul'un en özel noktasını artık kitap okuyan, araştırma yapan, çalışan gençler kullanacak. Şehir yönetimi ile kütüphaneyi bir araya getireceğiz.”