16 / 05 / 2024

IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali

IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali

Dünya üzerinde toplam 2 GW kurulu gücün uygulayıcısı olan IBC SOLAR Türkiye, Konya’da kurduğu santral ile güneş enerjisi projeleri için referans kaynağı oldu

Güneş enerjisi elektriğe dönüşüyor, sitelerin aidatı düşüyor!

Türkiye’nin ilk resmi güneş enerjisi santralini Temmuz ayında Konya’da faaliyete geçiren IBC SOLAR’a santral kurması için başta inşaat olmak üzere, tarım, turizm ve sanayi sektöründen de büyük ölçüde talep var

Türkiye’nin ilk resmi güneş enerjisi santralini IBC SOLAR kurdu!

IBC SOLAR, Türkiye’nin ilk resmi güneş enerjisi santralini Temmuz ayında Konya’da faaliyete geçirdi

ERA Gayrimenkul Türkiye’ye ABD’den 2 ödül birden!

ERA Gayrimenkul Türkiye, ABD’de düzenlenen ‘Uluslararası İş Konferansı’ IBC ’de 2 ödül aldı.

Türkiye Petrolleri, güneş enerjisi projesinde Yingli Solar’ı kullandı!

Türkiye Petrolleri, İstanbul Alibeyköy’de gerçekleştirdiği ilk akaryakıt istasyonu güneş enerjisi projesinde Yingli Solar panellerini tercih etti. Mepsan tarafından hayata geçen 39 kW kapasiteli projede, 156 adet 250 W’lık Yingli Solar paneli kullanıldı.

ABD’li 3 dev şirket Türkiye'ye yatırım yapacak!

Dev şirketlerin Türkiye’ye yatırım iştahı her geçen gün artıyor. DEİK Başkanı Vardan “ABD’li First Solar, Noble ve Noil Energy de yatırım yapmayı düşünüyor” dedi.

Türkiye emlak pazarı dünya metropolleriyle kıyaslanacak seviyede!

ERA Türkiye; tarafından 12-14 Nisan tarihlerinde KKTC'de gerçekleştirilecek IBC Türkiye 2016’da konuşacak olan dünyanın 1 numaralı satış otoritesi Aaron Sansoni, Türkiye pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ERA IBC Türkiye 12-14 Nisan'da gerçekleştirilecek!

ERA Türkiye; Broker ve Gayrimenkul danışmanlarını bir araya getirecek dev bir organizasyona imza atıyor. Broker ve Gayrimenkul Danışmanları, 12-14 Nisan tarihlerinde Kıbrıs'ta gerçekleşecek olan 'ERA IBC Türkiye 2016'da buluşacak.

Enerji devi Yingli'den Türkiye'ye 20 MW'lik GES!

Dünyanın en büyük solar panel üreticilerinden Çinli Yingli Green Energy'nin iştiraki Yingli Green Energy Europe GmbH. Türkiye'de ilk kez enerji üretimine yatırım yapacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye 3 yeşil enerji sektöründe dünya ikincisi oldu!

Türkiye, alternatif enerjiye yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. 2013 yılında gerçekleştirilen ek kapasite yatırımlarının milli gelire oranında, hidro güç, jeotermal güç ve solar su ısıtma sektörlerinde dünyada ikinci sırada yer aldık.

Türkiye'nin en büyük solar otoparkı Gaziantep'te kuruldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi boş duran otopark çatılarının güneşten elektrik üretimi amacıyla değerlendirilmesine yönelik bir proje geliştirdi. Türkiye'nin en büyük solar otoparkı, GASKİ'nin 25 Aralık İşletmeler Tesisi'nde kuruldu.

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu!

Türkiye’nin en büyük solar parkı Gaziantep’te kuruldu. Üretilecek elektrik ile 90 evin bir yıllık enerji ihtiyacının karşılanabileceği belirtildi. Solar otopark yaklaşık yılda 90 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip.

Öz tüketim güneş enerjisi projelerinin panelleri Yingli Solar’dan!

Ankara Polatlı’da Ankara Baharat Bakliyat ve de Aksaray’da gerçekleştirilen iki yeni güneş enerjisi projesi Yingli Solar Türkiye ve de Asunim Türkiye işbirliği ile hayata geçiyor.

Yao Wen: Türkiye’nin ekonomik büyümesi göz kamaştırıyor!

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticisi olan Yingli Solar, Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 5. Türkiye Enerji Zirvesi’ nin ana sponsoru oldu.

Yingli Solar Türkiye, 5. Enerji Zirvesi ana sponsoru oldu!

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, 11 – 12 Eylül 2014 tarihlerinde Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 5. Türkiye Enerji Zirvesi’nin ana sponsoru oldu...

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç yarın IRENEC 2014’te!

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, IRENEC 2014 – 4. Uluslararası yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı ve Sergisi kapsamında gerçekleşecek “Türkiye’de Güneş Enerjisi Sektörü ve Geleceği” konulu oturuma katılacak.

IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali Haberi

IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali

Türkiye’nin önde gelen enerji ve sanayi kuruluşları 2013 yılı içerisinde yenilenebilir enerji projelerini gerçekleştirebilmek için atağa geçti. Güneş enerjisinden elektrik üretiminin enerji gündemini belirlediği şu günlerde yoğun bir çalışma dönemine giren IBC SOLAR Türkiye, talep edilen analizler doğrultusunda 100’üncü yatırım fizibilite raporunu teslim etti. 


Fizibilite raporunu alan 100 önemli yatırımcı tetikte bekliyor


Belirsiz sürecin atlatılması için bekletilen bu 100 önemli yatırımın, ekonomiyi destekleyici büyük bir güç olacağına dikkat çeken IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri BALİ, “Türkiye’de uygulanan yönetmelikler kapsamında, yatırımcılardan kurulum öncesi uzun süreli ölçümleme raporları talep ediliyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama sebebiyle yatırımlar bekletilmiyor. Yatırımcının işini zorlaştırmak, ekonomiyi zora sürmektedir” dedi.


Birçok nedenden dolayı tedirgin olan yatırımcının doğru bildiği yanlışları da düzeltmekten kaçınmayan ve Konya’daki faal santralden ölçümlediği...