30 / 04 / 2024

ibn-i haldun

ibn-i haldun

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55’e yükselen enflasyon için Binali Yıldırım'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. Yıldırım, 'Coğrafya kaderdir' diye konuştuktan sonra enflasyonun son yılların en yüksek düz

Dolarda analistler çıldırdı! Eski rakamlar rafa kalktı, işte yapılan yeni tahmin

Dolar yeni haftaya da yükselişle başladı. Daha önce dolar içibn 17 TL tahminine bulunan analistler, bu rakamın daha yukarılara da çıkabileceğini düşünüyor.

Skopea Turizm Yatırım Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Skopea Turizm Yatırım Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Haldun Simavi, Esfender Korkmaz ve Çiğdem Simavi ortaklığında kuruldu.

Özekmekçi İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Özekmekçi İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Haldun Yücel tarafından kuruldu.

İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı haberleri üzerine inceleme başlatıldı!

Fas Kültür ve Gençlik Bakanı Mehdi bin Said, İslam düşünürü İbn Haldun'un evinin satışa çıkarıldığı ile ilgili haberler üzerine inceleme başlatılmasını talep etti.

İbn Haldun Üniversitesi açıldı!

Teknolojik imkanlarla donatılan ve Üsküdar'da inşa edilen İbn Haldun Üniversitesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Şahinbey İbn-i Sina Seyitler Cami açıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, İbn-i Sina Seyitler Cami’nin açılışını gerçekleştirdi.

İbn Haldun Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nde ilk harç döküldü!

İbn Haldun Üniversitesi’nin Başakşehir Kuzey Kampüsü’nde yer alacak olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin temeli atıldı.

İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Haldun Dormen: AKM projesi için harika bir olay!

Yeni AKM projesini değerlendiren Haldun Dormen, "Yeni AKM projesi tüm İstanbullular için harika bir olay." dedi.

Gemlik İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı!

İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin temeli düzenlenen tören ile atıldı. Gemlik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi Belde Sitesi yanında yapılan sağlık merkezi bir yıl içinde açılacak.

Bursa İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı!

Bursa'nın Gemlik İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Belde Sitesi yanına yapılacak İbn-i Sina Aile Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine çok sayıda vatandaş katıldı.

İbn Haldun Üniversitesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nin resmi açılışı ile 4. Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu'nun açılışındaki konuşmasında, nasıl kökleriyle bağı kopan bir çınar kurursa, medeniyet birikimiyle irtibatını koparan bir ülkenin de fikri kuraklığa maruz kalacağını söyledi.

Başakşehir İbn Haldun Üniversitesi bugün açılıyor!

Başakşehir'in ilk üniversitesi olan İbn Haldun Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün açılıyor.

ibn-i haldun Haberi

ibn-i haldun

TÜİK'in açıkladığı üretici enflasyonu 1995 yılından bu yana kırılan bir rekora işaret ediyor. Yıllık enflasyonun yüzde 175'e çıkmasını değerlendiren ekonomistler ortaya çıkan tablonun hükümetin 'Faiz sebeptir enflasyon sonuçtur2 anlayışını benimsedikten soran ortaya çıkan bir sonuç olduğunu ifade ediyor. Hükümet yetkilileri ve ekonomi yönetimi enflasyonun dünyada da yüksek olduğunu savunarak yaşanan fiyat artışlarının sebebini buna bağlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise dünya genelinde yaşanan tüm küresel ekonomik sorunlar ve hızlı fiyat artışlarına rağmen ülke ekonomisinin sağlıklı, dengeli ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye, her ay yeni ihracat rekorları kırmaya ve istihdamda somut artışlar kaydetmeye devam ettiğini iddia etti.

Türkiye'deki yüksek enflasyona ilişkin dikkat çeken bir ilginç çıkış ise  AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'dan geldi.

Yıldırım, hayat pahalılığı ve enflasyonun son yılların yüksek düzeyine çıktığını itiraf etti. 'Hayat...