10 / 05 / 2024

iç borç

iç borç

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki üç ay için izleyeceği borçlanma stratejisinin açıkladı. Bakanlık bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. Söz konusu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Bakanlık açıkladı! Hazine iç borçlanma yapacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ve Haziran zamanında  569,9 milyar liralık iç borç servisine karşılık olarak 599,8 milyar liralık iç borçlanma gerçekleştireceği kaydedildi. 

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Borçlanmayla erken emekli olunabilir mi? Hemen emekli olmak isteyenler bu detaylara dikkat!  

Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişi borçlanma ve detaylarını araştırıyor. Peki borçlanmayla erken emekli olunabilir mi? İşte ayrıntılar... 

Hazinenin döviz olarak yaptığı borç miktarı 3,8 trilyon lirayı buldu!

Merkezi yönetim dış borçlarının yanı sıra, iç borçlanmasını da dövize dayalı yapınca yüksek oranda dolarizasyon yaşanmaya başladı. Dış borçlarla birlikte Hazine’nin toplam dövizli borç stoku 3 trilyon 772 milyar liraya ulaştı. Toplam borç stokunun yüzde 67,1’i ise dövize dayalı.

Borcu olanlar dikkat! Son fırsat 3 Temmuz! 4.5 milyon mükellefin faydalandığı yapılandırma sona eriyor!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin süre 3 Temmuz'da sona eriyor. Milyonların ilgilendiği borç yapılandırmada son fırsat...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Yabancının tahvil stokunda tarihi düşüş!

Yabancı yatırımcıların Türk tahvillerindeki payı yüzde 0,6 ile tarihi en düşük seviyesini gördü. Yabancı yatırımcılar, 12 Mayıs haftasında 135.1 milyon dolar hisse senedi, 31.3 milyon dolar devlet iç borçlanma senedi satışı yaptı.

14 milyon kişi için bomba fırsat! Borçlarınız silinecek ancak bu tarihe kadar! Kaçırmayın!

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sigorta primi ve genel sağlık sigortası borçları başta olmak üzere birçok alacak için yeniden yapılandırma imkânı sunuyor. 14 milyon 600 bin kişi borçlarından kurtulabilecek.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu! Nefesler tutuldu gözler mecliste! 

Milyonların merakla beklediği borç yapılandırması paketi için meclis kolları sıvadı. Düzenlemenin bu hafta oy birliği ile yasalaşması planlanıyor. Düzenleme 14 milyon kişiyi içeriyor.

EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği borç yapılandırma paketi bugün Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılacak. EYT'liler hemen siz de yapılandırmaya bakın! EYT'liler için son dakika fırsatı! Tam bu kadar ödenecek!

iç borç Haberi

iç borç

Hazine ve Maliye Bakanlığı, eylül ve kasım dönemlerinde 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gideceğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada; Eylül ve Kasım aylarını kapsayan bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık olarak 130,5 milyar liralık iç borçlanma yapılacağı ifade edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada bu dönemde dış borçlanma yapılmayacağı dile getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın eylül-kasım dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisine göre; eylülde 30,2 milyar lira olan iç borç servisine karşılık 50 milyar liralık borç yapılanmasına gidilecek. Ekim ayında ise 61,7 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 50 milyar liralık, kasım ayında ise 30,1 milyar liralık iç borç seviyesine karşı 30,5 milyar liralık iç borçlanma yapılacak. Bakanlık söz konusu dönemde dış borçlanma yapmayacak.

İzlenecek stratejiye göre eylül ayında yapılacak iç borçlanmanın...