13 / 05 / 2024

iç net

iç net

Dairelerin alanları belirtilirken karşımıza iki farklı alan çıkıyor: Net alan ve brüt alan. Buna göre dairelerde net alan hesabı nasıl yapılır, merak ediyorsanız net alan hesaplamaları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doların nabzını tutan adam Selçuk Geçer üstüne basa basa uyardı: Dolar borcu olanlar yandı! Net bu kadar olacak!

Dolar/TL kuru yerel seçimler sorası yükselmeye devam ediyor. Dolar/TL 32 lira sınırını aşarken, doları nabzını tutan adam Selçuk Geçer'den dolar borcu olanlara uyarı geldi. Geçer, üstüne basa basa doların geleceği net rakamı açıkladı.

Doların yönü belli oldu! Dolar net bu kadar olacak! Doları bilen adam Selçuk Geçer tarih verdi!

Dolar/TL kuru yükselmeye devam ediyor. Rekor üstüne rekor kıran dolar kuru tarihi seviyelere yükseldi. Doları bile adam Selçuk Geçer, dolardaki yükselişi değerlendirerek geleceği net seviyeyi açıkladı.

Selçuk Geçer: 'Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak' dedi geleceği net seviyeyi verdi!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yükselmeye devam edeceğini söyledi. Geçer ''Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak'' dedi.

Asgari ücret masaya yatırıldı! 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı!

Milyonların heyecanla beklediği yeni asgari ücret zammında yine enflasyon etkili olacak. Asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. İşte asgari ücret masaya yatırıldı ve 2024 asgari ücret için net rakam paylaşıldı. Detaylar...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının yükseleceği net tarihi açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının yükseleceği net tarihi açıklayarak yatırımcıları uyardı. Altın fiyatları ne zaman yükselecek? Gram altın ne kadar olacak? İşte gram altının yükseleceği net tarih...

Commerzbank gümüş için beklentisini düşürdü! Gümüş fiyatları net bu kadar olacak! Gümüş yatırımcılar ters köşe olacak

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükselen altın ve gümüş fiyatları bayramdan sonra gerilemeye başladı. Yatırımcılar altın fiyatlarını yanında gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Commerzbank gümüş için beklentisini düşürdü! Gümüş fiyatları net bu kadar olacak!

Dolar ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz haftalarda  2023 yılı Haziran ayı piyasa katılımcıları anketini açıkladı. Buna göre dolar  ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!

Şu günler altın almak için çok riskli! 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara net açıklama geldi!

Altın fiyatları rekora doymuyor. Her geçen gün rekor tazeleyen altın fiyatları yatırımcıların odağında. Özellikle altın almak isteyenlere seslenen 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara çok net açıklama geldi. Şu günler altın almak için çok riskli! 

İslam Memiş'ten elinde dolar olanlara net uyarı! İkinci tokatı yiyeceksiniz! Dolar işte tam bu kadar olacak

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ikinci tura kalan seçim sürecinde elinde dolar olanlara net uyarıda bulundu ve doların geleceği seviyeyi söyleyerek, ikinci tokatı yiyeceksiniz dedi...

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

Gümüşün geleceği rekor seviye belli oldu! İslam Memiş resmen net rakam verdi! Bu rakamı görenler gözlerine inanamayacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş net rakam vererek, gümüşün geleceği rekor seviyeyi açıkladı. Bu rakamı görenler gözlerine inanamayacak! Gümüş fiyatları bu kadar olacak!

Selçuk Geçer Borsa'daki oyunu ifşa etti! 'İçeriden net bilgi!'

Ekonomist Selçuk Geçer, depremin 3. gününde Borsa'daki işlemlerin durdurulmasına yönelik dikkat çeken açıklama yaptı. Geçer, "İçeriden net bilgi" dedi.

Altın önümüzdeki hafta net bu kadar olacak! Bu rakamı görenlerin ateşi 42 derece olacak! Görenler yerinde duramayacak

Son dakika altın fiyatları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Ons altın bugün 1930 dolar seviyesinden işlem görüyor. Vatandaşlar '' altın fiyatları ne kadar olacak?'' sorusunu araştırıyor. Altın önümüzdeki hafta net bu kadar olacak! Bu rakamı görenlerin ateşi 42 derece olacak!

iç net Haberi

iç net

Dairelerde net alan hesabı!

Daire büyüklükleri iki farklı şekilde hesaplanıyor. Bunlar net alan hesabı ve brüt alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre dairelerde net alan nedir, dairelerde net alan nasıl hesaplanır, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Net inşaat alanı, konut içerisinde duvarların arasında kalan temiz alana deniyor. Bir diğer deyiş ile net alan; konut içerisinde duvarların arasında kalan süpürülebilir alanı ifade ediyor. Buna göre konuttaki her bir oda, banyo, mutfak ve balkonun sıvaları da çıkmış olarak hesaplanan süpürülebilir ve yürünebilir alan, net alan oluyor.


- Dış net alan: Evin dış dört duvarının toplamına deniyor. Bu hesaplamaya balkon ve teraslar dahil ediliyor.


- İç net alan: Bir evin süpürülebilir alanlarının toplamı ise iç alan olarak ifade ediliyor. Buna da ıslak hacimleri, balkon ve teraslar dahil...