05 / 05 / 2024

içinde kiracı varken evin gösterilmesi

içinde kiracı varken evin gösterilmesi

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiracısı içindeyken evi satma hakkı da saklı bulunuyor. Peki, satış sürecinde evin içinde kiracı varken ev gösterilir mi? Ev ne zaman alıcıya gösterilebilir? İşte yanıtı..

İçinde kiracı olan evler artık satışa çıkarılamayacak! İşte yeni düzen satış güncellemesi

İçinde kiracı olan evler yeni satış güncellemesi ile satışa çıkacak. Yeni satış düzenlemesine göre içinde kiracı olan evler satışa çıkarılmayacak! İşte detaylar...

Kiracı varken ev gösterilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiracısı içindeyken evi satma hakkı da saklı bulunuyor. Peki, satış sürecinde evin içinde kiracı varken ev gösterilir mi? Ev ne zaman alıcıya gösterilebilir? İşte yanıtı..

Yeni aldığım evden kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?

Bir ev satın aldığınızı ancak içinde kiracının olduğunu düşünelim. Sizin de bu eve ihtiyacınız varken kiracı çıkmıyor ve "Yeni aldığım evden kiracı çıkmıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Kira kanunu olan; Borçlar Kanunu gereğince, gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi durumlarda mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, içinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

Kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?

Ev sahibinin, evin içinde kiracısı varken evini satılığa çıkarma gibi bir hakkı bulunuyor. Kiracı içindeyken bu konutu almak isteyenler ise, evi görme talebinde bulunuyor. Bu noktada kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?

Kiracısı olan ev satın almak yasal mı?

Ev sahibi, içinde kiracısı varken, bu evin satışını gerçekleştirebiliyor. Evi kiraya vermek, ev sahibinin tasarruf hakkını kısıtlar mı? Kiracısı olan ev satın almak yasal mı?

Palmet Enerji, Eriç Barajı ve Hes Kompleksi'ni 4 yıl içinde tamamlayacak!

Palmet Enerji, Türkiye'nin en çevreci projelerinden biri olan Eriç Barajı ve Hes Kompleksi'nin yapımı için gerekli tüm izinleri aldı. Maliyeti yaklaşık 600 milyon doları bulacak proje 4 yıl içinde tamamlanacak...

Tamer Haşimoğlu: Fenerbahçe Yat Limanı için şartlar içinde teklif verdik!

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Başkanı Tamer Haşimoğlu, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirme ihalesine ilişkin, "Şartlar içinde teklif vermiş olduk. Türkiye ekonomisine güvenimiz devam ediyor" dedi...

Keten İnşaat, Fatih’te 1.5 yıl içinde 900 konutluk projeye başlayacak!

Nişantaşı, Etiler, Bomonti, Taksim gibi merkezi lokasyonlarda yaptığı projelerle öne çıkan Keten İnşaat,Fatih’te 1.5 yıl içinde 900 konutluk projeye başlayacak. Ulaşım akslarına çok yakın olacak olan proje 3 katlı olacak ve geniş bir alana yayılacak.

Özsüt, Azerbaycan Bakü şubesini bu yıl içinde açacak!

Yurtdışında ilk şubesini KKTC'de açan Özsüt, fizibilitesini tamamladığı Azerbaycan Bakü şubesini de bu yıl içinde açmayı planlıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde şube sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyor...

Nurullah Cahan: Uşak'ta kentsel dönüşüm 6 ay içinde ihaleye çıkacak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan TOKİ başkanımızı ziyaret ettik. Ziyaretten kentsel dönüşüm revizyon çalışmalarının yapılıp en geç 6 ay içinde ihaleye çıkılacağı sözünü aldık ifadesini kullandı...

3’üncü havalimanının temeli mayıs ayı içinde atılacak!

Hazine garantisi ile tekrar kamuoyunda tartışma konusu haline gelen 3’üncü havalimanının mayıs ayı içinde temelinin atılacağı öğrenildi. 19 Mayıs ya da 29 Mayıs tarihinde temel atma töreninin yapılacağı belirtildi...

içinde kiracı varken evin gösterilmesi Haberi

içinde kiracı varken evin gösterilmesi

Kiracı varken ev gösterilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı, kiraladığı taşınmazı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor.


Mal sahibinin kiracısı içindeyken evi satma hakkı saklı bulunuyor. Buna göre satış sürecinde kiracı varken ev gösterilir mi?


Kanunen ev sahibinin evi ziyaret etme hakkı bulunuyor. Bu ziyaret hakkı önemli sebepler ile kısıtlı oluyor. Ev satış sürecinde de uygun saatlerde ev alıcı adaylarına gösterilebiliyor.


-Ev sahibi evi yeni bir kiracı adayına ya da evi satın almak isteyen kişiye göstermek isterse.


-Ev sahibi ya da ev sahibi tarafından görevlendirilen kişi evde bulunan sayaçları ölçmek isterse.


-Kiracının evde bir eksiğin veya arızanın olduğunu ev sahibine bildirmesi üzerine ev sahibi bunun için incelemede bulunmak isterse.


-Ev sahibi, kiracının evi yanlış...