20 / 05 / 2024

İçmesuyu barajları

İçmesuyu barajları

Geçen yıl aynı dönemde ise içmesuyu amaçlı barajlardaki doluluk oranları, İstanbul'da yüzde 90,7, Ankara'da yüzde 38,3, İzmir'de yüzde 89,3 ve Bursa'da yüzde 96,2 olarak gerçekleşmişti...

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

İstanbul'da ne kadar su var? İstanbul'da su barajları ne durumda? İstanbul'da su doluluk oranı ne kadar?

İstanbullular bu sene istedikleri gibi bir kış yaşamadılar. Kar yağışına hasret kalan İstanbullular, barajların doluluk oranını merak ediyor. İşte bu konuda merak edilen detaylar!

İstanbul'daki barajların suyu taşma noktasına geldi! Su tahliyesi başlayabilir

İstanbul'da geçtiğimiz sene yaşanan kuraklık bu sene yaşanmayacak! Kış boyunca etkili olan sağanak yağışlar ve kar suları barajları yüzde yüz doluluk oranına ulaştırdı. İstanbul Valiliği barajlarda kontrollü su tahliye yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Giresun'daki gölet ve barajların inşaat kalitesi TBMM gündeminde!

Giresun'da bulunan bazı gölet ve barajların inşaat kalitesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van iç havzasındaki büyük barajlar deprem riski altında uyarısı!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tosun, Van iç havzasındaki büyük barajların deprem riski altında bulunduğunu dile getirdi.

Dünyanın en büyük barajlarını biz yapıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada "Dünyanın en büyük barajlarını biz yapıyoruz. En ileri teknolojilerini kullanıyoruz" dedi.

Düzbağ İçmesuyu Projesi'nin temeli bugün atılıyor!

Gaziantep'te hayata geçirilecek olan “Düzbağ İçmesuyu Projesi”nin temeli bugün atılacak. Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Osmangazi ve Sungurlu barajlarının köylere etkileri TBMM'de!

Osmangazi ve Sungurlu barajlarının yapımına ve bu projelerden etkilenen Şile köyleri ilgili soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Çankırı Kurşunlu İçmesuyu Tesisleri'nde sona doğru!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kurşunlu içmesuyu tesisleri işi kapsamında kurşunlu ilçe merkezine 2060 yılına kadar 79 milyon metreküp içmesuyu temin edileceğini belirtti.

Gaziantep Düzbağ İçmesuyu Temini projesinin ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye'nin en büyük "İçmesuyu Temin Projesi"nin ihalesi gerçekleşti.

Düzbağ İçmesuyu Temini Projesi’nin inşaat ihalesi yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde söz verdiği projelerde birisi olan Türkiye’nin en büyük “İçmesuyu Temin Projesi”nin ihalesi gerçekleşti.

Sakarya'nın 3 ilçesine içmesuyu deposu inşa ediliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin muhtelif yerlerinde modern içmesuyu depo inşa çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını açıkladı.

İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona gelindi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir'in 2040 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan İzmir İçmesuyu 2. Merhale Projesi'nde sona yaklaşıldığını açıkladı.

İçmesuyu barajları Haberi

İçmesuyu barajları

Bu ay, 7 Nisan itibarıyla içmesuyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 31,4 Ankara'da yüzde 22,6, İzmir'de yüzde 70,8 ve Bursa'da yüzde 41,8 doluluk oranı gözlendi. Geçen yıl aynı dönemde ise İstanbul'da yüzde 90,7, Ankara'da yüzde 38,3, İzmir'de yüzde 89,3 ve Bursa'da yüzde 96,2 olarak gerçekleşmişti.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ekim 2013 - 7 Nisan 2014'te, Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 30,1 ve 2013'e  göre de yüzde 38,7 oranlarında azalma meydana geldi.


İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu amaçlı barajların mevcut hacimleri, toplam aktif hacimlerinin altında bir seviyede kaldı. İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'dakilerin 846,3, Ankara'dakilerin bin 565,6, İzmir'dekilerin 298,8 ve Bursa'dakilerin 65,1 hektometreküp toplam aktif hacmi bulunurken, bu yıl İstanbul'da 265,6,...