05 / 05 / 2024

icomos

icomos

UNESCO heyeti İstanbul'un `Dünya Kültür Mirası Listesi'nde kalıp kalmayacağını belirleyecek rapor için incelemelere başladı

Ayasofya'nın Fatih Medresesi'nde yeniden inşa tartışmaları!

Ayasofya’nın avlusundaki kazılarda temelleri ortaya çıkan Fatih Medresesi, yeniden inşa projesiyle farklı tepkilere yol açtı. ICOMOS, “Sahte eski eser inşa etmek Ayasofya’yı ‘Dünya Miras’ı listesinden çıkarır” diyor.

Uluslararası Araştırma Grubu Gelibolu Yarımadası'nı gezdi!

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi (ICOMOS) ve INTERFEST üyelerinin de aralarında bulunduğu, "Uluslararası Araştırma Grubu", Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulundu.

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Listesi'ne girmesine engel yok!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nden (ICOMOS) gelen ön rapora göre, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmesi yönünde hiçbir engel olmadığını belirtti.

Diyarbakır Surları Nisan'da görücüye çıkacak!

Kentin marka değeri olan tarihi surları, Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da 15 ülkenin katılımıyla düzenlenecek ''Diyarbakır Kalesi ve Tarihi Şehri ICOFORT/ICOMOS Buluşması 2013'' toplantısında tüm yönleriyle ele alınacak.

Diyarbakır Surları UNESCO uzmanları tarafından incelenecek!

Kentin marka değeri olan tarihi surları, Türkiye'de ilk kez Diyarbakır'da 15 ülkenin katılımıyla düzenlenecek ''Diyarbakır Kalesi ve Tarihi Şehri ICOFORT/ICOMOS Buluşması 2013'' toplantısında tüm yönleriyle ele alınacak

Haliç Metro Köprüsü'nü UNESCO denetledi!

İstanbul’a gelen UNESCO heyeti Haliç Metro Köprüsü’nü yerinde inceledi. Toplantıya Anıtlar ve Sitler Uluslararası Konseyi’nin (ICOMOS) yanı sıra projenin mimarı Hakan Kıran’ın da katıldı

UNESCO ve ICOMOS'tan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'ne teftiş!

Tarihi Yarımada'nın görüntüsünü bozduğu gerekçesiyle UNESCO ve ICOMOS Haliç Metro Geçiş Köprüsü'ne inceme ziyareti düzenledi...

icomos Haberi

icomos

İstanbul'un "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde kalıp kalmayacağını belirleyecek raporu hazırlamak üzere kentte incelemelere başlayan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) üç kişilik heyeti, dün Aya İrini, Four Seasons ek otel inşaatı ve Yenikapı Marmaray kazı alanında incelemelerde bulundu. Heyettekiler, yetkililere sık sık soru sorarak cevapları not etti.
UNESCO Tarihi Yerler ve Anıtlar Uluslararası Konseyi (ICOMOS) uzmanı David Mitchelmore, ICOMOS Kentsel Planlama Uzmanı Prof. Astrid Debold-Kritter ve UNESCO Avrupa ve Kuzey Amerika Programı Uzman Asistanı A. Junaid Sorohs-Wali'den oluşan heyet, dün 10.00 sıralarında Topkapı Sarayı dış avlusundaki Aya İrini Müzesi'ne geldi. UNESCO heyetine, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürü Hüseyin Kaya, İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi Direktör Yardımcısı Yalçın Kaya eşlik etti. 
İstanbul Sismik...