21 / 05 / 2024

İcra ihalesi nasıl yapılır

İcra ihalesi nasıl yapılır

Hacze konu olan taşınmaz mallar, satış talebinden üç ay içinde icra dairesi tarafından açık artırma ile satılıyor. Peki, icrada satış nasıl yapılır? İcradaki taşınmaz malın satış işlemleri nasıl gerçekleşir?

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz işlemi ile alacaklılar borçlunun taşınmaz mallarına el koyabiliyor. İcra Müdürlüğü tarafından verilen sürede borcun ödenmemesi halinde, taşınmaz satılarak alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, hacizli gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Milli emlak ihalesi nasıl olur?

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre milli emlak ihaleleri yapılabilir.Peki milli emlak ihalesi nasıl olur?Milli emlak hangi usullerde gerçekleşir?

İzaleyi şuyu ihalesi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince ortak taşınmaz malın taksimi aynen mümkün olmuyor ise mahkemece satılarak bedelleri izaleyi şuyu davası ile paylaştırılabiliyor. Peki, izaleyi şuyu ihalesi nasıl yapılır?

İcra takibi nasıl kesinleşir?

Borçlu bir kimsenin borcunu ödememesi halinde alacaklı borcunun tahsili için, icra takibi talebinde bulunabiliyor. Peki, İcra Müdürlüğü vasıtası ile başlatılan icra takibi nasıl kesinleşir?

İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

Alacaklının talebi üzerine İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi işlemi başlatılabiliyor. İşlemin ilk adımı olarak alacaklıya tebligat gönderiliyor. Alacaklı bu tebligatta yazılı olanlardan yükümlü tutuluyor. Peki, İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

Eve gelen icra nasıl durdurulur?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaktı borcun tahsili için icra talebinde bulunabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, eve gelen icra nasıl durdurulur?

Eve icra nasıl gelir?

Borçlunun borcunu ödememesi durumunda alacaklı borcunun tahsilini isteyebiliyor. Borcun tahsilinin yollarından bir tanesi de icra takibi oluyor. İcra takibi nasıl gerçekleşir? Peki, eve icra nasıl gelir?

İcradan gayrimenkul satışı nasıl yapılır?

İcradan gayrimenkul satışı nasıl yapılır?: İcra ve İflas Kanununa göre, icradan gayrimenkul satışı, açık artırma ile yapılıyor. İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat önceden ilan ediliyor...

İcra ihalesi nasıl yapılır Haberi

İcra ihalesi nasıl yapılır

İcrada satış nasıl yapılır?

Hacizli taşınmazın satışı için; Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabiliyor. Yasal olarak hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebiliyor.


Söz konusu taşınmaz mallar, satış talebinden üç ay içinde icra dairesi tarafından açık artırma ile satılıyor. Haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor. 


İcra dairesi taşınmazların bulunduğu yerin adetlerine göre en elverişli tarzda artırma şartlarını belirliyor. Peki, icrada satış nasıl yapılır?


İcrada taşınmaz satışı..

Satış, açık artırma ile yapılır. Birinci ve ikinci ihalenin yapılacağı yer, gün ve saat önceden ilan edilir.


İlan, birinci ihale tarihinden en az bir ay önce yapılır. İlan edilen metnin esasa müessir olmayan maddi...