28 / 12 / 2024

icra kanunu Taşınmaz rehni

icra kanunu Taşınmaz rehni

Taşınmaz rehni kanunu hükümlerine göre taşınmaz rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabiliyor. Bölünen taşınmazın parselleri tapu kütüğüne ayrı ayrı kaydedilmedikçe rehne konu olamıyor...

Hazineye Ait Taşınmaz Mal Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

4706 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasın Dair Kanun Teklifi verildi..

Hisseli taşınmazın haczi!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem oluyor. Peki, hisseli taşınmazın haczi mümkün mü? Hisseli taşınmaz mal nasıl hacze konu olur?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi 2015!

Taşınmaz satışının geçerli olabilmesi için, sözleşmenin resmî şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Borçlar Kanunu gereğince; Taşınmaz satışı vaadi, resmî şekilde düzenlenmedikçe geçerli olmuyor. İşte taşınmaz satış vaadi sözleşmesi 2015...

Kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi!

Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre, mal sahibinin haklı gerekçelerinin olması halinde kiracının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının taşınmazı kiraya vermesi nedeniyle tahliyesi mümkün mü?

Taşınmaz mülkiyeti kanunu!

Arazi, Tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar, Kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler, taşınmaz mülkiyeti konusunu oluşturuyor. Taşınmaz mülkiyeti hakkında esaslar Medeni Kanun'da yer alıyor...

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları!

Tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil ve zilyedin hakları nelerdir? Kamulaştırma sürecinde tapusuz mallarda hangi işlemler yapılır? İşte 2942 sayılı kamulaştırma kanunu kapsamında yer alan esasları..

Taşınmaz satışında KDV istisnası 2014!

Katma Değer Vergisi Kanunu gereğince; Türkiye'de yapılan taşınmaz mal satışı KDV nin konusunu oluşturan eylemler arasında yer alıyor. Vergide istisnai durumlar da bulunuyor. İşte taşınmaz satışında KDV istisnası 2014...

Şartlı taşınmaz satışı nasıl yapılır?

Borçlar Kanunu 'na göre taşınmaz satışları bir koşula bağlı olarak yapılabiliyor. Bu şekilde gerçekleşen satışlara şartlı taşınmaz satışı deniyor. Peki, şartlı taşınmaz satışı nasıl yapılır?

İcralık taşınmazın açık artırma ilanı!

İcra ve İflas Kanunu gereğince, taşınmazın açık artırma şartnamesi ve tutanağına, dosya numarası; alacaklı ve borçlunun ad ve soyadları yazılır. Peki, icralık taşınmazın açık artırma ilanı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal davaları!

Taşınmaz mal davalarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? Gayrimenkul davaları hangi mahkemede görülür? Vergi uyuşmazlıklarında yetkili mahkeme hangi mahkemedir? İşte 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu esasları..

Yabancılara hazine taşınmazı kiralanabilir mi?

Hazine taşınmazlarının kiralanması ile ilgili esaslar 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor. Buna göre yabancılara hazine taşınmazı kiralanabilir mi?

Taşınmaz rehni kanunu!

Taşınmaz rehni kanunu hükümlerine göre taşınmaz rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabiliyor. Bölünen taşınmazın parselleri tapu kütüğüne ayrı ayrı kaydedilmedikçe rehne konu olamıyor...

icra kanunu Taşınmaz rehni Haberi

icra kanunu Taşınmaz rehni

Taşınmaz rehni kanunu!

taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabiliyor. Söz konusu rehin hakkı, ancak tapuya kayıtlı taşınmazlar üzerinde kurulabiliyor.


Taşınmaz rehni ile ilgili yasal hükümler, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre rehin kurulurken, konusu olan taşınmazın belirtilmesi gerekiyor. Bölünen taşınmazın parselleri tapu kütüğüne ayrı ayrı kaydedilmedikçe rehne konu olamıyor.


TAŞINMAZ REHNİ MEVZUATI


A. Koşullar

I. Taşınmaz rehninin türleri

MADDE 850.- Taşınmaz rehni, ancak ipotek, ipotekli borç senedi veya irat senedi şeklinde kurulabilir.


II. Güvence altına alınan alacak

1. Ana para

MADDE 851.- Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabilir. Alacağın miktarının belli olmaması hâlinde, alacaklının bütün istemlerini karşılayacak şekilde taşınmazın güvence altına alacağı üst sınır taraflarca belirtilir.


Yurt içinde veya dışında faaliyette bulunan kredi kuruluşlarınca yabancı para üzerinden...