28 / 04 / 2024

icra mahkemesine başvuruda bulunmak

icra mahkemesine başvuruda bulunmak

Borçlu olan kişi borcunu ödeyemeyecek durumda ise alacaklı, icra mahkemesi aracılığıyla borçlunun mallarından kendi alacaklarının ödenmesini sağlayabiliyor. Peki, icra mahkemesine nasıl başvurulur?

Kemer Country sitesindeki 94 kişi bakanlığa icra takibi başlattı!

Kemer Country sitesindeki 94 ünlü isim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı icra takibi başlattı.

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupa Konutları’nı inşa eden Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz için ilk adımı attı. Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunan şirket, her yıl karın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtmayı planlıyor.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Ödenmeyen senetler için icra takibi başlatabilirsiniz!

Bir senet anlaşması sonucunda vadesi gelmiş ancak halen ödenmemiş senet artık ödenmemiş senet kapsamına giriyor. Vadesi geçeli uzun zaman olan senetler için icra takibi başlatılabiliyor.

CHP, Değerli Konut Vergisi'nin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu!

CHP, 7194 sayılı Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı KHK'de Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 11 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu...

Doğan Holding yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvuruda bulundu!

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulundu.

Ev sahipleri dikkat! İcra takibi başlatabilirsiniz!

Evinizi sunduğunuz şekilde size bırakmayan kiracıdan değer kaybınızı hesaplattırıp temin edebilirsiniz. Eğer kiracınıza ulaşamıyorsanız, oturduğu süre zarfında size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takibi işlemi başlatabilirsiniz.

Kiler GYO, Mehrdad Safari'den parasını alamadı, icra takibi başlattı!

Kiler GYO, Sapphire'deki 47 rezidansı 90 milyon 594 bin USD+KDV bedel ile İranlı iş adamı Mehrdad Safari'ye satmıştı. Ancak Mehrdad Safari paranın bir kısmını ödeyemedi. Kiler GYO da bunun üzerine icra takibi başlattı...

Konkordato sayısı artıyor: Firmalar kamuya icra takibi başlatabilir mi?

Nakit sıkıntısı çeken firmalar konkordato ilan ediyor. Konkordato sürecinde atanan komiserler firmanın finansal tablosunu düzenlerken alacakları da arıyor ve ödeme gününü teyit ediyor. Devletten gününde alacağını alamayan şirket, konkordato sürecinde kamu kurumlarına icra takibi başlatabilir...

İcra ve iflas harçları 2018!

İcraya başvuruda bulunan kimselerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2018 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2018..

İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..

Hasankeyf'te yeni yerleşke için 250 başvuru geldi!

Batman Hasankeyf’liler, yeni yerleşim biriminde konut sahibi olmak için kayıt yaptırıyor. Bir haftada 250 kişi konutlar için başvuruda bulundu.

icra mahkemesine başvuruda bulunmak Haberi

icra mahkemesine başvuruda bulunmak

İcra mahkemesine nasıl başvurulur?

Borçlu olan kişi borcunu ödeyemeyecek durumda ise alacaklı, icra mahkemesi aracılığıyla borçlunun mallarından kendi alacaklarının ödenmesini sağlayabiliyor.


Bunun için alacaklı olan kişiler icra mahkemelerine başvurada bulunuyor. İcra ve iflâs dairelerinin muamelelerine karşı yapılan şikâyetlerle itirazların incelenmesi icra mahkemesi hâkimi yahut kanun gereğince bu görev kendisine verilmiş olan hâkim tarafından yapılıyor. 


İş durumunun gerekli kıldığı yerlerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun olumlu görüşü ile Adalet Bakanlığınca icra mahkemesinin birden fazla dairesi kurulabiliyor. 


Bu durumda icra mahkemesi daireleri numaralandırılır. İcra mahkemesinin birden fazla dairesi bulunan yerlerde iş dağılımı ve buna ilişkin esaslar, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirleniyor. 


Her icra mahkemesi hâkimi, kendisine Adlî Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığınca dönüşümlü olarak bağlanan icra ve iflâs dairelerinin muamelelerine yönelik şikâyetleri ve itirazları inceler, bu...