28 / 04 / 2024

icra mahkemesine müracaat

icra mahkemesine müracaat

Borçlu olan kişi borcunu ödeyemeyecek durumda ise alacaklı, icra mahkemesi aracılığıyla borçlunun mallarından kendi alacaklarının ödenmesini sağlayabiliyor. Peki, icra mahkemesine nasıl başvurulur?

Uzman isimden kentsel dönüşüm yorumu! ‘Yüzde 49’a haksızlık oluyor’

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündüz, “Yıkmak için bir kişinin müracaatı yetiyorken yıkıldıktan sonra arazinin nasıl değerleneceği konusunda salt çoğunluğu göstermek bizce yanlış” diye konuştu.

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

Emeklilik hakkı kazanmak için gün, prim ve yıl koşullarını yerine getirmek önemli. Fakat hizmet dökümünüzde yer alan bazı harf kodlamaları da emekliliğinizi etkileyebilir. Özellikle "S," "Ş," ve "K" gibi harfler, emeklilik müracaatınızın iptal edilmesine veya ertelenmesine neden olabilir.

Anne babalara müjde! Bakanlıktan peş peşe yardım ödemesi geliyor! Resmen açıklandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere ilişkin destekleri sürüyor. 2023 yılına girilmesi ile beraber Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde 1-2-3-4 ve daha fazla çocuk sahibi olan aileler e-Devlet'ten müracaat ederek ödeme alabiliyor. Peki, çocuk desteği kaç TL? İşte detaylar...

e-Devlet’ten başvurusunu eksiksiz yapana 7 bin 232 TL yardım sürprizi! Başvuru ekranı burada!

Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde memurların aylıklarına yapılan zam oranı, dul ve yetim maaşına da yansıyacak. Henüz bu ödemelerden yararlanmayan ihtiyaç sahipleri, müracaat koşullarını ve Ocak 2024’te yapılacak zammı sorgulamaya başladı. İşte detaylar...

2023 e-Devlet kırtasiye yardımı! SGK resmen açıkladı! Başvurmak için hemen bakın!

Okulların açılmasına sayılı günler kala binlerce öğrenci ve veli kırtasiye yardımı başvuru ayrıntılarını merak ediyor. E-Devlet üzerinden alınacak maddi desteğe yeni eğitim öğretim yılında okul ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ama ekonomik gücü yetersiz vatandaşlar müracaat edebiliyor.

Bütün emekliler hemen SGK hizmet dökümüne baksın! Bundan sonra emekli maaşınız yatmayabilir!

1999 yılı Eylül ve öncesinde sigortalı olan kişiler ya da borçlanmayla başlangıcını bu tarih aralığına alanlar, prim ve yıl şartlarını sağladıkları zaman emeklilik maaşı için müracaat ederken beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirler. Bu 3 harf yüzünden emekliliğiniz iptal olabilir. İşte detaylar..

Dikkat! Bakanlıktan bedelli askerlik hizmetine müracaat edeceklere önemli ödeme uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek vatandaşlara yönelik önemli ödeme uyarısı yayımladı. İşte detaylar...

Evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı! Evde bakım maaşı almak için aranan şartlar neler? Nereye başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Mart ayı için evde bakım paraları hesaplara yatırıldı. Peki kimler evde bakım maaşı alabilir? Nereye müracaat yapılır? 

e-Devlet’ten hemen müracaat edin! PTT'den 900 ile 2.500 TL arasında anında nakit para alın! 

Devlet dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. e-Devlet’ten hemen müracaat edin! PTT'den 900 ile 2.500 TL arasında anında nakit para alın. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler...

İşte elektrik faturası için yardım almanın yolu

SSK’sı olmayan kişiler rahatlıkla evlerine en yakın alanlarda yer alan PTT’lere müracaat ederek devlet desteği alabilme hakkına sahip oluyorlar. Devletten elektrik desteği almayı talep ediyorsanız mutlaka kimliğinizi de yanınızda getirmeniz gerekmektedir. 

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

icra mahkemesine müracaat Haberi

icra mahkemesine müracaat

İcra mahkemesine nasıl başvurulur?

Borçlu olan kişi borcunu ödeyemeyecek durumda ise alacaklı, icra mahkemesi aracılığıyla borçlunun mallarından kendi alacaklarının ödenmesini sağlayabiliyor.


Bunun için alacaklı olan kişiler icra mahkemelerine başvurada bulunuyor. İcra ve iflâs dairelerinin muamelelerine karşı yapılan şikâyetlerle itirazların incelenmesi icra mahkemesi hâkimi yahut kanun gereğince bu görev kendisine verilmiş olan hâkim tarafından yapılıyor. 


İş durumunun gerekli kıldığı yerlerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun olumlu görüşü ile Adalet Bakanlığınca icra mahkemesinin birden fazla dairesi kurulabiliyor. 


Bu durumda icra mahkemesi daireleri numaralandırılır. İcra mahkemesinin birden fazla dairesi bulunan yerlerde iş dağılımı ve buna ilişkin esaslar, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirleniyor. 


Her icra mahkemesi hâkimi, kendisine Adlî Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığınca dönüşümlü olarak bağlanan icra ve iflâs dairelerinin muamelelerine yönelik şikâyetleri ve itirazları inceler, bu...