02 / 05 / 2024

icra satış isteme süresi

icra satış isteme süresi

Hacizli taşınmazın satışı için her alacaklı, hacizli malın satış talebinde bulunabiliyor. Peki, icradaki malın satışı ne zaman istenebiliyor. Satış isteme hakkı ne zaman düşüyor? İşte icra satış isteme süresi..

Aydın Nazilli'de Kargir Ev ve Kirazlık İcradan Satışta

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yer alan bir kargir ev ve kirazlık, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Bu taşınmazın detayları ve satışla ilgili şartlar, esatis.uyap.gov.tr adresinden 2019/581 TLMT dosya numarası ile erişilebilir.

İnegöl'de İcra Dairesi Tarafından Satışa Çıkarılan Daireler Fırsatını Kaçırmayın!

İnegöl ilçesinde bulunan ve icra dairesi tarafından satışa çıkarılan 133 m² daireler büyük ilgi görüyor. Eşsiz fırsatları kaçırmamak için mahcuzun ayrıntılı görsellerine ve artırma şartlarına esatis.uyap.gov.tr adresinden 2022/1515 TLMT. dosya numarasıyla ulaşabilirsiniz.

Bu fırsat bir daha gelmez! 295 bin liraya icralık araçlar satışa çıkarıldı

İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış vatandaşın yönünü icra yoluyla satışa sunulan araçlara çevirdi. Bu doğrultuda büyük bir kampanya başlatan Ziraat Bankası, vatandaşa bir daha bulamayacağı fırsat sunmakta. İşte, Ziraat Bankası'nın icra araç satışı ayrıntıları...

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Türkiye’de ekonomik tablo kötüleştikçe mahkemelerdeki icra dosyaları da kabarmaya devam ediyor. Fabrikalar, arazileri, konutlar, işyerleri, markalar, patentler büyükbaş hayvanlar ve çiftlikler de icradan satılığa çıkarılanlar arasında.

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Bunu yapan ev sahibi yandı! Hülle ile satış nedir? Hülle ile satış cezası ne?

Yasal oranın üstünde zam yapma, ara zam isteme, gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise tanıdığına evini satma yani hülle ile satış yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu işler bu kadar kolay değil. Bunu yapan ev sahibi yandı...

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik bugünkü 31849 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kervansaray Lara Otel'in satış ihalesi yapıldı!

Galeri Kristal Tur. İnş. Pazarlama ve Tic A.Ş.'nin Kervansaray Yatırım'dan alacakları dolayısıyla ipotekli olan Lara Oteli'nin icra yolu ile açık arttırma yolu ihalesi yapıldı. Satış henüz gerçekleşmedi. 

Gayrimenkul satış ihalelerinde yeni değişiklik mecliste!

Gayrimenkul satış ihalelerinde değişikliğe gidildi. Buna göre, ihale alıcısının talebi üzerine icra dairesi, satışı gerçekleştirilen taşınmazda kira sözleşmesine bağlı şekilde yaşayan kişiye kira bedelini icra dairesine yatırması emrini verebilecek.

Karaman İcra Dairesi'nden 10 milyon 354 bin 375 TL'ye satılık gayrimenkul!

Karaman İcra Dairesi kent içerisinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Arsa için 10 milyon 354 bin 375 TL isteniyor.

98 otel icradan satılıyor!

Bankalar kredi alacaklarını takibe alıp icra işlemi yapmadığı halde 2020 yılında 98 otel icradan satışa çıkarıldı. 2021'de de yılın ilk iki ayında 12 otel için icra işlemi yapıldı. En çok satılık otel bulunan il Muğla oldu.

Yalova Belediyesinin 2017-2018 yıllarındaki arsa satışlarından zarara uğratıldığı iddiası!

Yalova Belediyesinin 2017-2018 yıllarında icra yoluyla 8 gayrimenkulün satışından 3 milyon lirayı aşkın zarara uğratıldığı öne sürüldü.

icra satış isteme süresi Haberi

icra satış isteme süresi

İcra satış isteme süresi!

Hacizli taşınmazın satışı için her alacaklı, hacizli malın satış talebinde bulunabiliyor. Yasal olarak hacizleri önceki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebiliyor.


Kanunen alacaklı, haczedilen menkul malın satışını 1 yıl; gayrimenkul satışını ise 2 yıl içerisinde isteyebiliyordu. Ancak yapılan 2012 yılında değişiklik ile icra satış isteme süresi azaltıldı. Peki, icra satış isteme süresi ne kadar oldu?


Yapılan düzenlemelre göre, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay, taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor. 


Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir. 100 üncü maddenin son fıkrası mucibince hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Satış bedeli,...