28 / 04 / 2024

icra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları

icra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Kemer Country sitesindeki 94 kişi bakanlığa icra takibi başlattı!

Kemer Country sitesindeki 94 ünlü isim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı icra takibi başlattı.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

İTO depremzedelerin konut ihtiyaçları için başlatılan kampanyaya tam destek verdi!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, TOBB öncülüğünde deprem bölgesine yönelik başlatılan konut seferberliğine İstanbul iş dünyası olarak katılacaklarının belirterek, “İsteyen bir ev, daire veya oda bedeli kadar bağış yapabilecek” dedi.

Kaç kişi bağış yaptı? e-Devlet üzerinden yapılan bağışlarda tarihi rekor!

Tüm Türkiye, geçtiğimiz pazartesi günü sabah yaşanan büyük depremin ardından yek vücut olup, tarihi bir yardım seferberliği başlattı. Son olarak depremden mağdur olanlar için e-Devlet Kapısı üzerinden başlatılan kampanyada büyük bir rekor kırıldı!.. İşte detaylar.

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup, Antalya’da yabancılara konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası 10 bine ulaştı. 

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

Bursa'da kirasını ödeyemeyen esnaflara icra takibi başlatıldı!

Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kafe ve restoran işletmecileri, kiralarını ödeyememeleri sebebiyle haciz tehdidiyle karşılaştı. 

Kirayı ödemeyen kiracıya icra takibi başlatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracım kirayı 6-7 aydır ödemiyor. Üzerine kayıtlı bir daire var ama orada eşi oturuyormuş ve aile konutuymuş. Aidat ödemiyor. Ama bizden lüks yaşıyor. Bu durumda alacağımızı nasıl alacağız? Üzerine kayıtlı daireye haciz koydursak sonuç alabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Yeme-içme sektöründen kira, icra ve iflas çağrısı!

Genelgeyle kapatılan yeme-içme işletmelerine kamu bankaları icra takibi başlattı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "Bir taraftan kamu kapatacak, bir taraftan da kamu bankası borcunu öde diyor. Neyle ödeyeceğim? Yazarkasamda kilit var" dedi. 

İzmir Gaziemir'de kirasını ödeyemeyen esnafa icra takibi!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçede faaliyet gösteren iki esnaf için birikmiş kira borçları sebebiyle icra takibi başlattı.

Kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla talep edilebiliyor. Peki kira alacağı ve tahliye için icra takibi nasıl başlatılıyor? İşte kira alacağı ve tahliye için icra takibi örnek 2021...

icra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları Haberi

icra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e iletti.


Gaytancıoğlu önergesinde "Ülkemizde yaşayan bir çok vatandaşımız ev ve otomobil sahibi olabilmek için bankalardan kredi kullanmaktadır. Kredi kullanan vatandaşlarımızın bazıları bu kredilerinin taksitlerini ödeyememekte ve haciz yolu ile evlerini ve otomobillerini kaybetmektedir." dedi.


Gaytancıoğlu'nun soruları

1- 2010 yılından günümüze kadar konut kredisi kullanmıştır? Bu vatandaşlarımızın kullandığı toplam kredi miktarı ne kadardır?


2- 2010 yılından günümüze kadar konut kredisi kullanan vatandaşlarımızdan kaçı borcunu ödeyemediği için haciz ya da icra takibine maruz kalmıştır?


3- 2010 yılından günümüze kadar kaç vatandaşımız otomobil kredisi kullanmıştır? Bu vatandaşlarımızın kullandığı toplam kredi miktarı ne...