29 / 04 / 2024

icra takibine itiraz işlemi

icra takibine itiraz işlemi

Alacaklının talebi üzerine İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi işlemi başlatılabiliyor. İşlemin ilk adımı olarak alacaklıya tebligat gönderiliyor. Alacaklı bu tebligatta yazılı olanlardan yükümlü tutuluyor. Peki, İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!

Emeklilerin banka promosyonları da kriz engeline takıldı. Emeklilerin aylıklarını kendi bankalarından alması için çeşitli kampanyalar hazırlayan bankaların, icra takibine giren emeklilerin promosyonlarını yatırmadığı öğrenildi.

İcraya düşenlere müjde! Borçlarınız silinecek

5 Eylül tarihinde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, icra takibine düşen borçların silineceği müjdesini verdi.

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Ünal Aysal'ın Hotel Les Ottomans'ın icra itirazına mahkemeden ret!

Ünlü iş adamı Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, Ortaköy’deki Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına itiraz etti. Mahkeme, Ünal Aysal’ın itirazını ret kararı verdi. 

Kiracı hangi durumlarda icraya verilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '8 yıldır kiracıyım.Kiralarımızı peşin ödüyoruz. Ev sahibiyle tartıştık.Kira ödeme günü net değildir diyerek beni icra takibine almış. Ne yapabilirim' sorusunu yanıtladı.

İlamsız icra takibinde dikkat edilmesi gerekenler!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İcradan tarlasını aldığım kişi “Tarlam ucuza gitti” diyerek ilamsız icra takibi gönderdi. Ben itiraz ettim, icra durdu. Şimdi itirazın iptali yoluna gidecek olursa, nasıl bir durumla karşılaşırım?' sorusunu yanıtladı.

Aidat gideri ödenmezse ne oluyor?

Gayrimenkul sahipleri ya da kiracılarının yakındığı konuların başında gelen aidat ödenmediğinde yönetim ilamsız icra takibine başvuruyor.

İpotek icra emrine itiraz!

Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor. Haklı durumlarda ise alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İşte dava örneği..

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Hacze itiraz edilir mi?

Haciz icra takibi işlemlerinin bir aşaması olarak karşımıza çıkıyor. Haciz, borçlunun mal ve haklarına icra müdürlüğü aracılığı ile el konulması oluyor. Peki, hacze itiraz edilir mi?

İcra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

Alacaklılar; Ödeme emrindeki müd­det geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, icra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

İcra emrine itiraz dilekçesi örneği!

İcra Müdürlüğüne yapılan başvurunun ardından borçluya icra takibi yapılabiliyor. Borçlu, icra takibine sözlü yada yazılı olarak itiraz edebiliyor. Yazılı olarak itiraz edebilmesi için dilekçe yazması gerekiyor. İşte, İcra emrine itiraz dilekçesi örneği!

İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

Alacaklının talebi üzerine İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi işlemi başlatılabiliyor. İşlemin ilk adımı olarak alacaklıya tebligat gönderiliyor. Alacaklı bu tebligatta yazılı olanlardan yükümlü tutuluyor. Peki, İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

icra takibine itiraz işlemi Haberi

icra takibine itiraz işlemi

İcra emrine itiraz nasıl yapılır?


İcra Müdürlüğü, alacaklının talebi doğrultusunda borçluya icra takibi başlatabiliyor. İcra takibi emri alacaklının yada alacaklı vekilinin talebi doğrultusunda başlatılabiliyor. Bu talep üzerine İcra Müdürlüğü alacaklıya tebligat göndererek durumu bildiriyor. Borçlu bu tebligatta belirtilenlerden sorumlu oluyor.


İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen bu tebligatta; 

-Ödeme emrinin alınmasından sonra belirtilen süre içinde ilgili kuruma ödeme yapılması gerektiği, 

-İtiraz hakkının olduğu,

-Mal beyanında bulunulması için başvuru yapılması gerektiği belirtiliyor. 


Borçlu bu tebligatta belirtilenlere uymaz ise icra takibi kesinleşmiş oluyor. Ancak borçlu tebligatta belirtilen süre içerisinde borcunu öder ise icra takibi durdurulabiliyor. İcra takibi, ilamlı ya da ilamsız olarak yapılabiliyor. 


Hukuk literatüründe sonuca bağlanmış bir davayla ilgili mahkeme tarafından verilen hükmü gösteren resmi belgeye deniyor. Kelime ise “bildirmek” anlamını taşıyor. Kısacası ilam mahkeme kararını bildiren belgeye deniyor....