01 / 05 / 2024

icra takip dilekçeleri

icra takip dilekçeleri

İcra takibi, alacaklı kimsenin borcunu temin etmek için izlediği yolu ifade ediyor. İcra takibinin başlatılabilmesi için gerekli dilekçe örneği haberimizde yer alıyor. İşte icra takip dilekçesi...

EYT’de yeni gelişme! Esnaf ve sanatkarlar da dahil edilecek mi?

EYT düzenlemesinden ilk emeklilik dilekçeleri birer birer verilirken, bazı çalışanların durumu ise belirsizliğini koruyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, EYT kapsamının genişletilmesi için önemli bir talepte bulundu.

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!

Muğla'da 15 Ekim’de askıya çıkarılan Akyaka İmar Planı Revizyonu'nun iptal edilmesi için binlerce dilekçe Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sunuldu. Olumsuz cevap gelirse dava açılacak...

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

Kocaeli’nin millet bahçeleri için ilk adım atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Kocaeli'ye müjdesini verdiği ve yakından takip ettiği Millet Bahçeleri için ilk adım atıldı.

İcra ve iflas işlemlerinin durdurulması için teklif verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

İstanbul Valiliği'nden Kanal İstanbul itirazları hakkında açıklama!

Kanal İstanbul projesini ÇED raporuna olumlu kararı verilmesinin ardından, vatandaşlar il müdürlüklerinde karara itiraz etmek için dilekçe yazmıştı. Dilekçeleri inceleyen İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, itiraz konularının ÇED raporunda değerlendirdiğini belirtti...

Kanal İstanbul itirazları için dikkat çeken gelişme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, 27 Aralık tarihi için için işlem kabul edilmeyeceğini açıklarken, hafta sonu ve yeni yıl resmi tatilleri sebebiyle itiraz dilekçeleri işleme alınmayacak.

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Ataşehir'de plan irtibat ofisi açıldı!

Ataşehir’de daha önce Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmayan “Yerinde Katılımcı Planlama” ile kapalı kapılar ardında değil; halkla birlikte, vatandaşların dilekçeleri üzerine, onların taleplerini esas alan bir uygulama yapılıyor.

Odunpazarı için korsan matbu itiraz dilekçeleri dağıtılıyor!

Eskişehir’in Anayasası olarak nitelendirilen ve Büyükşehir Meclisi’nden oy birliğiyle geçen 1/25.000’lik Nazım İmar Planı ile ilgili olarak, 2009 yılında 1/25 binlik planın iptali için oynanan oyun tekrar sahneye kondu

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

icra takip dilekçeleri Haberi

icra takip dilekçeleri

İcra takip dilekçesi!

İcra takip işlemleri ilamlı ve ilamsız olmak üzere ikiye ayrılıyor. İlamlı icra takipleri, mahkeme tarafından bir hükme bağlanmış resmi bir belge ile açılan takipleri ifade ederken, ilamsız icra takipleri ise  alacaklının alacağı bir para veya teminat ise, alacaklının mahkemede dava açmadan icra dairesine başvurup başlattığı takibe deniyor.


Söz konusu takibin başlatılabilmesi için icra dairesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İcra takip dilekçesi örneği aşağıda bulunuyor.


İcra takip dilekçesi..

Takip talebi

Esas Kayıt No.

Tarihi


1- Alacaklının ve varsa vekilinin adı, soyadı ............ ............... .............ve ikametgahı, alacaklı yabancı memlekette .......... .............. ............. ................. ............. oturuyorsa türkiye'de göstereceği ........... ............ ................ ............... .............. ikametgahı .......... ........... ............. ........ ........... ............


2- Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin .......... .............. ............. ............... ........... ........adı, soyadı ve ikametgahı...