02 / 05 / 2024

icra takip formu

icra takip formu

İcra takibi, alacaklı kimsenin borcunu temin etmek için izlediği yolu ifade ediyor. İcra takibinin başlatılabilmesi için gerekli dilekçe örneği haberimizde yer alıyor. İşte icra takip dilekçesi...

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

İcra ve iflas işlemlerinin durdurulması için teklif verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip örneği!

İpotek alacaklısı, icra dairesine elindeki ipotek belgesinin akit tablosunun tapu idaresince verilmiş resmi bir örneğini ibrazla alacağın miktarını bildirir. İşte ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip örneği..

Emlak vergisi arazi bildirim formu 2015!

Emlak vergisi mükellefiyeti taşınmaza sahip olunan tarihi takip eden bir sonraki sene başlıyor. Ancak aynı sene içerisinde belediyeye bildirim yapılıyor. Peki, emlak vergisi arazi bildirim formu 2015 nasıl doldurulur?

Vodafone'dan Akıllı Dolap Takip Sistemi!

Vodafone, Danone Hayat İçecek ile birlikte gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Türkiye' de ilk kez uygulanan " Akıllı Dolap Takip Sistemi " ni hayata geçirdiğini duyurdu...

Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Ev sahibi, evini kiraya vererek evin kullanımı ile birlikte aidat ödemelerini de kiracıya bırakılıyor. Peki kiracı aidat ödemezse ne olur? Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Gayrimenkulü internetten takip etmek için yeni yazılım!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, uzman kadro eksikliği veya iş yoğunluğu nedeniyle mülklerini takip etmekle zorlanan gayrimenkul sahiplerine yönelik bir yazılım geliştirdiklerini açıkladı.

Gayrimenkulü internetten takip sistemi!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, uzman kadro eksikliği veya iş yoğunluğu nedeniyle mülklerini takip etmekte zorlanan gayrimenkul sahiplerine yönelik bir yazılım geliştirdiklerini açıkladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı araçların egzoz gazı emisyon ölçümlerini takip edecek!

Bakanlık trafikte seyreden otobüs, kamyon ve servis minibüslerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini çok sıkı takip edecek. Yapılacak olan ölçümler neticesinde 1755 tl para cezası kesilebilecek.

icra takip formu Haberi

icra takip formu

İcra takip dilekçesi!

İcra takip işlemleri ilamlı ve ilamsız olmak üzere ikiye ayrılıyor. İlamlı icra takipleri, mahkeme tarafından bir hükme bağlanmış resmi bir belge ile açılan takipleri ifade ederken, ilamsız icra takipleri ise  alacaklının alacağı bir para veya teminat ise, alacaklının mahkemede dava açmadan icra dairesine başvurup başlattığı takibe deniyor.


Söz konusu takibin başlatılabilmesi için icra dairesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İcra takip dilekçesi örneği aşağıda bulunuyor.


İcra takip dilekçesi..

Takip talebi

Esas Kayıt No.

Tarihi


1- Alacaklının ve varsa vekilinin adı, soyadı ............ ............... .............ve ikametgahı, alacaklı yabancı memlekette .......... .............. ............. ................. ............. oturuyorsa türkiye'de göstereceği ........... ............ ................ ............... .............. ikametgahı .......... ........... ............. ........ ........... ............


2- Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin .......... .............. ............. ............... ........... ........adı, soyadı ve ikametgahı...