01 / 05 / 2024

icra takip nedir

icra takip nedir

İcra takibi, alacaklı kimsenin borcunu temin etmek için izlediği yolu ifade ediyor. İcra takibinin başlatılabilmesi için gerekli dilekçe örneği haberimizde yer alıyor. İşte icra takip dilekçesi...

Gayrimenkul zenginlerinin yeni adresi: Kira takip programı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken, yeni bir uygulama gündeme geldi. Gayrimenkul zenginleri kira takiplerini daha kolay yapmak için artık kira takip programı kullanıyor. Peki kira takip programı nedir? Nasıl işliyor? 

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır?

Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? sorularının cevapları merak ediliyor. İşte Cebri icra nedir? Cebri icra nasıl yapılır? detayları!

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES başvurularına dair araştırmalar bugün itibariyle başladı. GES başvurusu yapmak isteyenler gündemi yakından takip ediyor. Peki GES nedir, Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

Altın fiyatlarında son durum nedir? 18 Mayıs Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın fiyatları yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan aşağı yönlü hareket sonrası dün yükselirken bugün tekrar düşüşünü sürdürdü. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

EYT son durum nedir? EYT çıkacak mı, yeni gelişme var mı?

Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği EYT yasasına dair güncel gelişmeler yakından takip ediliyor. Seçim öncesi yeniden gündeme gelen konuya dair araştırmalar ise güncel olarak yapılıyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT son durum nedir? İşte tüm detaylar...

3600 ek gösterge nedir, ne zaman verilecek, kimleri kapsıyor? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili merak edilenler...

Milyonlarca vatandaş 3600 ek göstergedeki son gelişmeleri merakla takip ediyor. Vatandaşların meraklarını giderecek açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsıyor ne zaman verilecek? İşte ayrıntılar...

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

İcra ve iflas işlemlerinin durdurulması için teklif verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Mülkiyet hakkı nedir?

Vatandaşlar mülkiyet hakkının ne demek olduğu yakından takip ediyor. Peki mülkiyet hakkı nedir? Eşya üzerinde en geniş yetki sağlayan ayni hak olarak olarak bilinen mülkiyet hakkının kapsamı ve ne olduğu araştırılıyor. Merak edilen mülkiyet hakkının ne olduğu sorusunun yanıtı nedir?

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

icra takip nedir Haberi

icra takip nedir

İcra takip dilekçesi!

İcra takip işlemleri ilamlı ve ilamsız olmak üzere ikiye ayrılıyor. İlamlı icra takipleri, mahkeme tarafından bir hükme bağlanmış resmi bir belge ile açılan takipleri ifade ederken, ilamsız icra takipleri ise  alacaklının alacağı bir para veya teminat ise, alacaklının mahkemede dava açmadan icra dairesine başvurup başlattığı takibe deniyor.


Söz konusu takibin başlatılabilmesi için icra dairesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İcra takip dilekçesi örneği aşağıda bulunuyor.


İcra takip dilekçesi..

Takip talebi

Esas Kayıt No.

Tarihi


1- Alacaklının ve varsa vekilinin adı, soyadı ............ ............... .............ve ikametgahı, alacaklı yabancı memlekette .......... .............. ............. ................. ............. oturuyorsa türkiye'de göstereceği ........... ............ ................ ............... .............. ikametgahı .......... ........... ............. ........ ........... ............


2- Borçlunun ve varsa kanuni temsilcisinin .......... .............. ............. ............... ........... ........adı, soyadı ve ikametgahı...