29 / 04 / 2024

içten ısı yalıtımı

içten ısı yalıtımı

Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?: Duvarlarda ısı yalıtımı içten veya dıştan yapılabiliyor. Ancak içten yapılan ısı yalıtımları istenilen sonucu vermediğinden çok fazla tercih edilmiyor...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır? 

Prefabrik ev ısı yalıtımı, konutlarda konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmak için önemli bir uygulamadır. Ancak bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Peki prefabrik ev ısı yalıtımı nasıl yapılır ve dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar... 

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!

Yapı endüstrisinde tamamlayıcı ürünler geliştiren dünyanın önde gelen üreticisi MAPEI, ısı yalıtımında doğru malzeme kullanımı konusunda tüketicileri uyarıyor...

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiçek Isı Yalıtım Sistemleri ve İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Olcay Çiçek tarafından kuruldu.

Isı yalıtımı ile binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltabiliriz!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Binalarda tüketilen enerjiyi yarı yarıya azaltmak istiyorsak, konut ve iş yerlerini ısı yalıtımına kavuşturmalıyız" dedi...

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar!

Binaların kış aylarında daha sıcak, yaz aylarında ise daha serin kalmasının yolu, ısı geçişlerini en aza indiren ısı yalıtımından geçiyor. Peki Isı yalıtımında doğru bilinen yanlışlar neler?

içten ısı yalıtımı Haberi

içten ısı yalıtımı


Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?


Duvarlarda ısı yalıtımı içten veya dıştan yapılabiliyor. Ancak içten yapılan yalıtımlar istenilen sonucu vermeyeceğinden fazla tercih edilmiyor. Duvarlara yapılacak ısı yalıtımının dışardan yapılması her zaman daha sağlıklı ve yerinde bir uygulama olacaktır. İsterseniz duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır? sorusuna hem içten yalıtımı hem de dıştan yalıtımı anlatarak cevap vermeye çalışalım:

Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?


İçten ısı yalıtımı...

Duvarların içten yalıtılması, terleme riskinin yüksek olduğu uygulamalar olduğundan terleme kontrolünün mutlaka yapılması gerekiyor. Isı yalıtımının sıcak tarafına buhar kesici uygulanmalıdır. Buhar kesici tabakanın ek yerlerinde buhar kesici bantlar ile geçirimsizlik temin edilmeli, tespit elemanları ile delinmemelidir. Isı yalıtım malzemesi devamlı olarak uygulanmalı, ısı köprüsü oluşturacak profil vb tespit elemanlarından uzak durulmalıdır. Kat döşemeleri ile birleşimlerde ısı...