02 / 10 / 2024

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz

İDDMİB Başkanı Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracat pazarlarını artırması için sadece ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki Türk müteahhitlerine değil, o ülkelerdeki yerel firmalara da satış yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren: İnşaat sektörü yılın ikinci çeyreğinde yüzde 6,5 büyüdü!

Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, inşaat sektörünün yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,5 oranında büyüdüğünü açıkladı.

BMD Başkanı Sinan Öncel: Fahiş kira artışları, yatırımcılar için büyük bir yük haline geliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada, fahiş kira artışlarının yatırımcılar için büyük bir yük haline geldiğini söyledi.

Kiralarda yüzde 25 sınırı kalktı, ev sahiplerinin kiracı kriterleri arttı! GBT bile isteyen var!

Kira artışlarındaki yüzde 25'lik sınır, 1 Temmuz itibarıyla sona ererken, ev sahiplerinin kiracı kriterleri de arttı. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada GBT (Genel Bilgi Toplama) isteyenler bile olduğunu söyledi.

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan orta gelirliye konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim vaatleri arasında yer alan sosyal konut projesi ile ilgili önemli bir açıklama yaparak, ilçe belediye başkanları ile potansiyel alanları belirlemek için görüşmelere başladıklarını dile getirdi.

Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak!

İzmir'de konut fiyatları geçtiğimiz aya göre yüzde 1,9, önceki seneye göre de yüzde 45,1 artış gösterdi. Konu ile ilgili açıklama yapan İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, "Konut fiyatları yeni binalarda artacak, eski binalarda stabil kalacak" dedi.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'dan İzmir Büyükşehir'e çağrı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

EBSO Haziran ayı olağan meclis oturumunda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar İzmir Büyükşehir'e çağrı yaparak, arsa bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

İzmir’de konut satışları düştü, kiralar arttı!

İzmir'de bu yılın mayıs ayında, konut satışları yüzde 1,2 azaldı ve 5 bin 940 şeklinde oldu. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, satışlarda yaşanan bu düşüşün kira bedellerinde artışa sebep olduğunu dile getirdi.

ATO Başkanı Gürsel Bayar: Gayrimenkul sektörü yılın ilk üç ayında yüzde 11 büyüdü!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri bugün Ankara'da tek çatı altında toplandı. GYODER 25. yılını I. Ankara Gayrimenkul Zirvesi'nde sektör ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Bayar, sektörün 2024 yılının ilk üç ayında yüzde 11'e yakın büyüdüğünü açıkladı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: İzmir'de yatırımcı var, arsa yok!

Yaptığı açıklamada İzmir'in sanayici ve yabancı yatırım potansiyeli açısından büyük bir üretim merkezi olduğunu dile getiren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, şehirde yatırım alanlarının yetersiz olduğunu kaydetti.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren, büyüme verilerini değerlendirdi! İnşaat sektörü sevindiriyor...

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, ülke ekonomisinin tüm küresel sorunlara ve jeopolitik risklere rağmen senenin ilk çeyreğinde yer alan üzde 5,7 büyümenin iş dünyası için sevindirici olduğunu kaydederek, "İnşaat sektörü de aynı dönemde yüzde 11,1 büyümüştür" ifadesini kullandı.

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Uzmanı uyardı! Eğer vatandaşlar bunu yapmazsa kiralar artmaya devam edecek!

Konut fiyatları ve kiralardaki artış hız kesmeden devam ederken, İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konu ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. İşte Rıdvan Akgün'ün o açıklaması...

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz Haberi

İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz

2016 yılını gerçekleştirdiği 16 milyar dolarlık ihracat ile cari açık vermeden kapatan Türk yapı malzemeleri sektörü gözünü uzak ve güvenilir pazarlara dikti. Ekonomi Bakanlığı’nın teşvikleriyle gerçekleştirilen UR-GE projelerinin ihracatçı için çok büyük bir fırsat olduğuna vurgu yapan İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörü olarak ihracat pazarlarımızı artırmamız lazım. Sadece Türk müteahhitlerine değil yerel firmalara da satış yapmalıyız. İhracatçılar daha hızlı geri dönüşler elde edebileceği pazarlarda iş yapmak istiyor. Yakın pazarlarda hızlı geri dönüşler almak istiyor. Ancak ABD gibi uzak pazarlara uzun dönemli bir yatırım yapıldığında daha stabil geri dönüşler elde etmek mümkün oluyor. Bu nedenle Türk sanayicisinin yatırımlarını uzak pazarlara yapmasının daha faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi. Dünyada Türk yapı malzemeleri...