04 / 05 / 2024

İdeal yalıtım kalınlığı ne kadar

İdeal yalıtım kalınlığı ne kadar

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Ankara'daki binalarda olması gereken yalıtım kalınlığı 12 cm iken yönetmeliğe göre 6 cm yalıtım malzemesi kullanıldığını söyledi.

Resa Yalıtım Kimyasalları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Resa Yalıtım Kimyasalları Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Recep Günaydın ve Salih Üzünlü ortaklığında kuruldu.

Bsm Group İnşaat İskele Kalıp Yalıtım Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsm Group İnşaat İskele Kalıp Yalıtım Dış Cephe Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Erdal Sabak tarafından kuruldu.

İdeal Grup Yapı Yalıtım Harita İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdeal Grup Yapı Yalıtım Harita İnşaat Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Feridun Çırağ tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Braas Çatı Sistemleri'nden güçlü ısı yalıtım çözümü!

Braas Çatı Sistemleri, çatılarda enerji verimliliğini artırmak için sunduğu güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto Sistem’in 12 cm. kalınlığındaki yeni versiyonunu lanse etti.

Doğru yalıtım için kalın yalıtımdan kaçınmak gerekiyor!

Yalıtımdan en iyi sonucu alabilmek için “kalın yalıtım”dan kaçınmamak gerekiyor. Türkiye gibi farklı iklimlerin hüküm sürdüğü ülkelerde yalıtım kalınlıkları bölgelere göre farklılık gösterebiliyor.

Yalıtım firması Firestone ve Canpa güçlerini birleştirdi!

Dünyaca ünlü yalıtım firması Firestone’un Ankara ve İç Anadolu Distribütörlüğü’nü Türkiye’de “prestijli projelerin yalıtımcısı” olarak bilinen Canpa Şirketler Gurubu üstlendi.

Müteahhitler doğru yalıtım malzemesi kullanmıyor!

Müteahhitler yönetmeliklerin belirlediği kalınlıkta yalıtım malzemesi kullanmıyor. Ceplerine koydukları ek kazanç metrekarede 3 TL’den fazla değil ama tenezzül ediyorlar..

Emrullah Eruslu: Soğukla mücadelenin tek yolu ısı yalıtım!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İstanbul'da son 28 yılın en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bu günlerde özellikle vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Soğukla mücadelenin tek yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İstanbul’da son 28 yılın en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bu günlerde özellikle vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

XPS Isı Yalıtımı soğuklarda tercih ediliyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İstanbul’da son 28 yılın en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bu günlerde özellikle vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Akyurt Yalıtım İzolasyon ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akyurt Yalıtım İzolasyon ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Ünlü tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 17 Aralık'ta Esenyurt, Doğan Araslı Bulvarı 133 Sokak'ta kuruldu.

Gülay Dindoruk: Deprem için en önemli adım su yalıtımı!

Deprem için en önemli adım su yalıtımı. Su yalıtımı, suya ve de suyun olumsuz etkilerine karşı yapıların ekonomik kullanım ömrünü uzatırken, deprem sonucu yıkılmaların en önemli nedeni olan korozyonu da önlüyor.

Burhan Karahan: Su yalıtımı binaların korozyonunu önlüyor!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticiler Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan, su yalıtım sektörünün 2013 yılında olumlu bir tablo çizdiğini bildirdi. Su yalıtım sektörünün büyümeye ve gelişmeye açık olduğunu vurguladı...

İdeal yalıtım kalınlığı ne kadar Haberi

İdeal yalıtım kalınlığı ne kadar

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Ankara'daki binalarda olması gereken yalıtım kalınlığı 12 cm iken yönetmeliğe göre 6 cm yalıtım malzemesi kullanıldığını söyledi. Avrupa'da binalarda enerji verimliliği hedeflerini tutturabilmek için yaklaşık 10-15 santimetre kalınlığında levhalar ile ısı yalıtımı yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Eruslu, "Türkiye'de ise ortalama 4-5 santimetrenin ısı yalıtımı için yeterli olduğu düşünülüyor. Bu yüzden binalarda ısıtma ve soğutma için Avrupa'nın 10 katı kadar enerji tüketiyoruz" dedi. 


İKLİM KOŞULLARINA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİYOR 


Doğru kalınlıkta uygulanan yalıtımın ısı kayıp ve kazançlarını engelleyerek yakıt tüketimini azalttığını vurgulayan Eruslu, "Yalıtım kalınlıkları 7 bölgemizdeki iklim koşullarına göre farklılık gösteriyor. Örneğin istanbul'da mevcut yalıtım kalınlığı 5 santimetre, oysa daha enerji verimli ısı yalıtımı için kalınlığın 10 santimetreye çıkması gerekiyor. Aynı fark tüm...