04 / 05 / 2024

iett troleybüs tosun

iett troleybüs tosun

87 numaralı Edirnekapı-Taksim hattında sefere çıkan Tosun, sabah saat 9’ u 10 geçe ve akşam 15.30’ da Topkapı’ dan hareketle Edirnekapı-Karagümrük-Fatih-Unkapanı-Şişhane-Taksim güzergâhında hizmet veriyor...

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

SON DAKİKA: Yarın toplu taşıma bedava mı? 30 Ağustos metrobüs, metro, İETT otobüs, Marmaray, vapur, tramvay ücretsiz mi?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın heyecanla beklenen kutlamalarına geri sayım başladı. Her yıl olduğu gibi, bu önemli tarihte toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet verecek mi, yoksa bu yıl farklı bir uygulama mı olacak, merak konusu. İşte detaylar...

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

İETT otobüsü kullananlar isyan bayrağını çekti! 1 yılda yüzde 60 artış yaşandı: İşe, eve, okula gidenler artık bıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İETT'yi kullanan vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

2023 kurbanlık fiyatları karalar bağlattı! Tosun, dana, koç ve koyun fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını sorguluyor. Peki, 2023 kurbanlık Tosun, dana, koç ve koyun fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

İETT'den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz akbil duyurusu yaptı. Ücretsiz geçişler metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde geçerli olacak. İETT'den yapılan son dakika açıklamasının detayları belli oldu! İşte ayrıntılar...

Öğrencilere müjde! İETT'nin sürprizini duyan herkes sevindi! Öğrenci akbili ne kadar oldu? 24 Mayıs 2022 fiyat listesi!

İstanbul öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararı resmen açıkladı! Peki, İstanbul öğrenci aylık akbil ne kadar oldu? Öğrenci akbili zammı iptal mi? İETT öğrenci abonman ne kadar? İşte 22 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Cansu Tosun Hollanda'ya mı yerleşiyor?

Ünlü oyuncu Cansu Tosun, Hollanda’ya yerleştikleri iddiasına açıklık getirdi. Tosun, Hollanda'yı çok sevdikleri için sık sık gittiklerini fakat İstanbul'da yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Kula Belediye Meclisi 2019'un ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Kula Belediye Meclisi, 2019'un  ilk toplantısının birinci oturumu Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun başkanlığında yaptı.

Bursa'da 80 milyon euroluk ulaşım yatırımı!

Bursa Belediyesi, 20 milyon euroluk sinyalizasyon sistemi projesine ve Doğanköy'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak 60 milyon euroluk troleybüs projesine başlayacak.

Seda Tosun: Gökhan Seven'in ev kirasını ben ödüyordum!

Oyuncu Seda Tosun ve galerici sevgilisi Gökhan Seven'in neden ayrıldığı belli oldu. Tosun, "Sürekli benden para istiyor, her ay evinin kirasını ben ödüyordum. İlişkimiz addiyata dayalıydı'' diyerek Seven'den ayrıldı.

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2012 yılında jeotermal turizm amacıyla özel bir şirkete satılan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkii’ndeki araziyi tekrar Kula Belediyesi’ne kazandırarak Termal Otel ve sosyal yaşam alanı projesi için kolları sıvadı.

iett troleybüs tosun Haberi

iett troleybüs tosun


İETT’nin sembolü, ilk Türk troleybüsü Tosun, 45 yıl aradan sonra İETT’li ustaların elinde yeniden hayat bularak İstanbullularla yeniden buluştu.


87 numaralı Edirnekapı-Taksim hattında sefere çıkan Tosun, sabah saat 9’u 10 geçe ve akşam 15.30’da Topkapı’dan hareketle Edirnekapı-Karagümrük-Fatih-Unkapanı-Şişhane-Taksim güzergâhında hizmet veriyor.


İETT’li ustalarca 1968 yılında Şişli garajındaki atölyelerde 5 ay süren çalışma sonucunda üretilen ve yuvarlak hatları nedeniyle ‘Tosun’ adı verilen ilk Türk troleybüsü, 29 yıl aradan sonra yeniden yollardaki yerini aldı. İETT’li 6 işçi ve bir mühendis tarafından, İkitelli garajında tamamen orijinaline sadık kalınarak 3 ayda yeniden üretilen Tosun, 87 numaralı Edirnekapı-Taksim hattında seferlerine başladı. İlk etapta günde iki kez hizmet veren Tosun’un sefer sayıları ilerleyen aylarda biraz daha sıklaştırılacak.


TOSUNUN TARİHİNE BİR BAKIŞ

İstanbullulara uzun yıllar hizmet veren ancak kentte artan nüfusla...