26 / 11 / 2024

ifraz işlemi zamanı

ifraz işlemi zamanı

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz ifraz işlemi ile birden fazla parçaya bölünebiliyor. İfraz için gerekli belgeler ile ilgili Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ifraz işlemi kaç gün sürer?

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

Tapu ifrazı için ne gerekir?

Tapu üzerinde yapılan ayırma işlemi, ifraz olarak tanımlanıyor. Tapu ifrazı için bazı belgeler ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu ifrazı için ne gerekir?

Arsa tapusu ifraz işlemleri!

İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem arsa ve arazilerde yapılabiliyor. Peki, arsa tapusu ifraz işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda tek parsel olarak bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine tapuda ifraz deniyor. İşte, tapuda ifraz işlemi süresi!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Borcunu ödemeyen kimselerin menkul ve gayrimenkul mallarına, alacaklının talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemine haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl gerçekleşir?

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

Haciz işlemi nasıl başlatılır?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile borcun tahsil edilmesi için başvurduğu işleme haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl başlatılır?

ifraz işlemi zamanı Haberi

ifraz işlemi zamanı

İfraz işlemi kaç gün sürer?

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen (yargı yoluyla veya anlaşarak) belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemi, ifraz oluyor.


İfraz için gerekli belgeler ile ilgili Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ifraz işlemi kaç gün sürer?


İfraz işleminin tamamlanabilmesi için Kadastro Müdürlüğünün kontrol işlemlerini yapması gerekiyor. Yapılan kontrolde tespit edilen noksanlıklar, ilgili kurum yada yüklenici (sorumlu) mühendis tarafından gideriliyor. 


Daha sonra, yapılan işlerin yönetmeliğe uygun olduğu ve tescilinde teknik yönden bir sakınca bulunmadığını belirten 4 nüsha (kadastro görmeyen yerler için 3 nüsha) kontrol raporu düzenlenerek kontrol mühendisi ve yüklenici mühendis tarafından imzalanır. 


Kontrol İşlemleri tamamlandıktan sonra tescil bildirimi düzenleniyor. Tescilden...