20 / 11 / 2024

İfraz nerelere yapılır

İfraz nerelere yapılır

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak ayrılmasına ifraz deniyor. Peki, ifraz hangi durumlarda yapılmaz?

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Bağımsız bölüm ifrazı nasıl yapılır?

Tek veya birden fazla maliki olan bir bağımsız bölüm birden çok parçalara ayrılarak yeni bağımsız bölümler oluşturulabiliyor. Peki, bağımsız bölüm ifrazı nasıl yapılır? İfraz işlemi için gerekli olan belgeler nelerdir?

Mantolama nerelere yapılır?

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır?

İfraz işlemi ile, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılabiliyor. Peki, plansız alanlarda ifraz nasıl yapılır? İşte ifraz şartları..

DASK nerelere yapılır?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan DASK sigortası bulunmayan binaların satış ve kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor. Peki, DASK nerelere yapılır? DASK yapılabilen binalar nelerdir?

Köyde ifraz nasıl yapılır?

Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına göre, köyde çıkmaz sokaklara cephesi olan parseller ifraz edilemiyor. İfraz suretiyle çıkmaz sokak oluşturulamıyor. Peki, köyde ifraz nasıl yapılır?

Arsa ifrazı nasıl yapılır?

İfraz işlemi ile, tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir gayrimenkul parsellere ayrılarak tapuya tescil edilebiliyor. Peki, arsa ifrazı nasıl yapılır? Arsa ifrazı için gerekenler nelerdir?

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

Miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Miras sözleşmesi, mirasbırakan ile üçüncü kişi ile yaptığı ölüme bağlı tasarruf şeklindeki sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki miras sözleşmesi nasıl yapılır? Miras sözleşmeleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi olan evin kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır?

Nitelik değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesinden kaynaklanan değişiklikler için yapılıyor. Peki, tapuda nitelik değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Yenilenen kira sözleşmesinde ne kadar zam yapılır?

Yenilenen kira sözleşmelerinde mevcut kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, yenilenen kira sözleşmesinde ne kadar zam yapılır? İşte Şubat 2014 enflasyon oranları bu haberde...

Bina proje değişikliği nasıl yapılır?

Bina proje değişikliği nasıl yapılır? Plansız alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur? Planlı alanlarda proje değişiklikleri nasıl olur? İşte ilgili yönetmelikte belirtilen yasal esaslar bu haberde...

İfraz nerelere yapılır Haberi

İfraz nerelere yapılır

İfraz hangi durumlarda yapılmaz?


Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne ayrı ayrı tescili işlemine ifraz deniyor. 


İmar kanununun 15. ve 16. maddeleri İfraz ve Tevhid ana başlığı altında düzenleniyor.  İmar kanunun 15. maddesi “ İmar planlarına göre yol, meydan, yeşil saha, park ve otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan gayri menkullerin bu kısımlarının ifrazına veya tevhidine izin verilmez.”


İmar planlarına göre yol, meydan, yeşil saha, park ve otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan gayrimenkullerin bu kısımlarının ifrazına ve tevhidine izin verilmiyor. İmar parselasyon planı tamamlanmış olan yerlerde yapılacak ifraz ve tevhidin bu planlara uygun olması gerekiyor. 


İmar planlarında parsel cepheleri tayin edilmeyen yerlerde yapılacak ifrazların...