08 / 07 / 2024

İGA DSG İnşaat

İGA DSG İnşaat

İstanbul Havalimanı projesi yüklenicilerinden DSG İnşaat Limited şirketi ve İGA arasındaki yaşanan sürece ilişkin basın açıklaması yaptı...

Gaıa Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gaıa Group İnşaat Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Tuğba Okay tarafından kuruldu.

DSG İnşaat'ın iflas davasında şok gelişme!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev yapan DSG İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi...

DSG İnşaat'ın iflasına karar verildi!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar çıktı...

DSG İnşaat'ın 1 yıl kesin mühleti 6 ay daha uzatıldı!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, konkordato ilan etmiş, ardından 1 yıl kesin mühlet verilmiş. Şirketin 1 yıl kesin mühlet kararı 6 ay daha uzatıldı.

Kolin İnşaat'ın İGA Havalimanı'ndaki hisselerini Cengiz ve Kalyon alacak! 

İGA Havalimanı'nda hisseleri bulunan Kolin İnşaat'ın hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından devralınmasına izin verildi. 

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İGA'dan İstanbul Havalimanı işçileri hakkında açıklama!

İstanbul Havalimanı projesi yüklenicilerinden DSG İnşaat Limited şirketi ve İGA arasındaki yaşanan sürece ilişkin basın açıklaması yaptı...

DSG İnşaat konkordato ilan etti!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev alan DSG İnşaat, konkordato ilan etti. 

Ga Yalıtım Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ga Yalıtım Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Arı tarafından kuruldu. 

İGA İnşaat'ın CEO’su Yusuf Akçayoğlu istifa etti!

3. Havalimanı’nın inşaatını gerçekleştiren İGA İnşaat'ın CEO’su Yusuf Akçayoğlu dün yapılan yönetim kurulu toplantısını takiben istifasını verdi. 

3. Havalimanı tam zamanında bitecek!

Akşam Gazetesi köşe yazarlarından Şenay Büyükköşdere İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçay ile röportaj gerçekleştirdi.

3. Havalimanı 57 ülkeye tanıtıldı!

İGA Havalimanları İnşaatı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Almanya'daki Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF), 57 ülkenin Ulaştırma Bakanlarına 3. Havalimanı projesini tanıttı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatı yüzde 52.5 tamamlandı!

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akçayoğlu, projenin inşaatının yüzde 52.5'sinin tamamlandığını belirtti.

İGA DSG İnşaat Haberi

İGA DSG İnşaat

İstanbul Havalimanı projesi yüklenicilerinden DSG İnşaat Limited şirketi ve İGA arasında 2015 yılından başlamak üzere çeşitli işlerin yapılması amacıyla sözleşme ve zeyilnameler imzalanmıştır.

Sözleşme ilişkisi devam ederken ve özellikle 2017-2018 yıllarında DSG İnşaat, sözleşmede üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmemeye, işçilerinin alacaklarını ve SGK prim ödemelerini aksatmaya başlamıştır. Bu anlamda tarafımızca firmaya defalarca uyarıda bulunulmuş, DSG’nin personel alacaklarını ve SGK primlerini ödemediği tespit edildiğinden personelinin mağduriyet yaşamaması adına, şirketimiz devreye girmiş ve işçilik alacakları ile işçilerin SGK primleri DSG nam ve hesabına, İGA tarafından ödenmiştir.

DSG’nin şirketimize olan yüksek miktardaki borcunu ödememesi, personellerinin mağduriyetinin gün geçtikçe artması ve sözleşme ilişkisinin devam edemeyeceğinin anlaşılması, şirket aleyhinde alacaklısı tarafından yüksek meblağlı icra takibi başlatılması karşısında DSG’ye sözleşme ilişkisinin sonlandırılacağı, yazılı olarak bildirilmiştir.

Bu süreçte İGA üst...