29 / 04 / 2024

ığdırda fidan dikimi

ığdırda fidan dikimi

Doğu 'nun Çukurovası olarak nitelendirilen Iğdır'a bu yıl bir milyon fidan dikildi, Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, kente bir milyon meyve fidanı diktiklerini söyledi.

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

İkinci el araç almak isteyenlere müjde! Fiyatlar yüzde 10-15 düştü! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "İkinci el fiyatlarında araçta yüzde 10-15 düşüşler var. Sıfırda artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı. ‘Araç yok' kelimesi gündemden büyük oranda düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir sürece girdik" şeklinde konuştu.

Sanayide düşük karbonlu üretim için yol haritası hazırlığı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sınırda karbon düzenlemesine tabi olacak düşük karbonlu üretime yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, "Demir-çelik, alüminyum, çimento ve gübre sektörleri için yol haritası çalışmaları bitme aşamasında" dedi.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kimdir? Hakan Fidan nereden mezundur?

Yeni Dışişleri Bakanı belli oldu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan oldu. Peki Hakan Fidan kimdir? İşte detaylar!

Emtia piyasasında düşüş sürüyor, satış bakısı engellenmiyor! Altın, gümüş, buğday, mısır... Bir bir sıralandı!

Emtia piyasasındaki düşüş sürüyor. Peki altın, gümüş, buğday, mısırda son durum ne? İşte ayrıntılar...

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Sınırda Karbon Düzenlemesi Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2023 gününden itibaren üç senelik bir geçiş süreci uygulanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti İşte detaylar…

9 bin doların altına düştü! Almak isteyenler şimdi koşun

Bakırda dikkat çeken bir düşüş yaşanıyor. Dünya genelinde talebin de azalmasıyla birlikte bakır fiyatları uzun zamandan sonra ton başına 9 bin doların altına düştü.

Maxima İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maxima İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Muhammet Hakan Fidan tarafından kuruldu.

Sınırdaş arazi mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.

Sınırdaş arazi sahiplerinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanunun 20.maddesine göre, tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen ön alım hakkı kaldırıldı. 

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

ığdırda fidan dikimi Haberi

ığdırda fidan dikimi


Doğu'nun Çukurovası olarak nitelendirilen Iğdır'a bu yıl bir milyon fidanın dikildi. Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente bir milyon meyve fidanı diktiklerini söyledi. Çamın yanı sıra ceviz, badem ve ıhlamur gibi meyve ağaçları diktiklerini belirten Aka, "Hedefimiz sonbahara kadar bu sayıyı bir milyon 500 bine çıkarmaktır. Özellikle vatandaşlarımızın ilerde gelir elde edebileceği, ağaçlar dikiyoruz" dedi.


Aka, Ebucehil bitkisinden 50 bin tüpleme yaptıklarını ve bu bitkinin tohumunu kendilerinin ürettiklerini belirterek, "Bu önemli bitkinin tohumunu kendimiz ürettik. Bu özel bitkiyi Iğdır geneline yaymaya çalışıyoruz. Kendi diktiğimiz fidanların yanında vatandaşlara da ağaç dağıttık. Köylere, ilçelere ve beldelerde kalan vatandaşlarımıza fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Orman Genel Müdürlüğümüz bu konuyu çok önemsiyor. Biz vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ağaç dağıtıyoruz. Kentte 43 bin...