05 / 05 / 2024

İHH afrika

İHH afrika

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan Burkina Faso'da Malcolm X Lisesi inşa edecek. Okulda, 120’si yetim 735 öğrenci eğitim görecek.

İHH, Afrika Burkina Faso'da lise inşa edecek!

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan Burkina Faso'da Malcolm X Lisesi inşa edecek. Okulda, 120’si yetim 735 öğrenci eğitim görecek.

Sıla Grup Afrika'da yeni bir sağlık yatırımı yapacakl

Sıla Grup, İran'da toplam bin 750 yataklı, 700 milyon dolarlık iki hastane ihalesi aldı. Sıla Danışmanlık ve Sağlık Hizmetleri Yönetim Kurul Başkanı Dr. İhsan Şahin Afrika pazarına yeni bir sağlık yatırımı yapacaklarını dile getirdi.

Alpa İnşaat, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklandı!

Su yalıtım kaplamaları, sızdırmazlık malzemeleri ve yapıştırıcı sektöründe faaliyette olan Alpa İnşaat, 30 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor. Firma, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklanmaya başladı.

Miller Holding Afrika'da inşaat projelerine başladı!

Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, yükselen pazar olan kara kıta Afrika’da yatırımlara başladıklarını söyledi. Afrika’daki fırsatları değerlendirdiğini ve inşaat alanında yatırım yapmaya başladıklarını belirtti.

Güney Afrika Angola'daki okul kapatılacak!

Güney Afrika Angola'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ile bağlantılı 1 okulun kapatılacağı öğrenildi. Colegio Esperanca Internacional adıyla faaliyet gösteren okulda 750 öğrenci eğitim görüyor.

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa ediyor!

Yapı Merkezi, Doğu Afrika’nın ilk hızlı tren hattını inşa etmeye başlıyor. Türkiye’den lider Yapı Merkezi ve Portekiz’den Mota-Engil’in oluşturduğu Ortak Girişim, Tanzanya’da inşa edilecek Darüsselam – Morogoro Demiryolu Projesi ihalesini kazandı.

Türk firmalardan Afrika’ya 55 milyar dolarlık proje!

Türkiye, 2017'nin sonuna kadar Afrika'da 15 büyükelçilik daha açmayı hedefliyor. Türk firmaların, Afrika’da üstlendiği bin 80’e yakın projenin toplam değeri de 55 milyar dolara ulaştı.

Mobilya sektörü Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak!

Uzun zamandır beklenen navlun desteği sonunda çıkıyor. Navlun teşvikini arkasına alacak olan mobilya sektörü, Afrika ve Uzakdoğu’ya yelken açacak. Türk markaları şimdiden Orta ve Batı Afrika’da mağaza anlaşmaları yapmaya başladı.

Taca İnşaat, Afrika'da hastane kuracak!

Japon devin Afrika’da başlattığı hastane yatırımlarının hem tasarımını hem de inşaatını Taca gerçekleştirecek. İlk hastane 80 milyon dolara Cibuti’de kurulacak.

Limak Holding'den Afrika'ya 50 milyon dolarlık fabrika!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretinde Limak Holding de 50 milyon dolarlık fabrika açacak.

Taca İnşaat Batı Afrika'da otel inşa edecek!

Batı Afrika'daki Cibuti Cumhuriyeti'nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu 'Djibouti Ports and Free Zone Authority' (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için Taca İnşaat ile anlaştı.

Afrika'nın çehresini dev projeler değiştiriyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde inşa edilecek Grand İnga Barajı ile kıtanın elektrik ihtiyacının yüzde 40'ı karşılanacak. Tanzanya'da inşası süren Bagamoyo Limanı Afrika'nın dünyaya açılan ticaret kapılarından biri olacak.

TACA İnşaat, Afrika’ya Cibuti Limanı’ndan giriş yaptı!

Batı Afrika’daki Cibuti Cumhuriyeti’nin liman ve serbest bölge işletmelerinin düzenleyici kuruluşu “Djibouti Ports and Free Zone Authority” (DFZPA) inşa edilecek olan yeni 5 yıldızlı otel için TACA İnşaat’ı tercih etti.

İHH afrika Haberi

İHH afrika

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Genç İHH tarafından Burkina Faso'da inşa edilecek olan Malcolm X Lisesi.


Genç İHH, Burkina Faso'da 120'si yetim olmak üzere toplam 735 öğrencinin eğitim göreceği Malcolm X Lisesi inşa çalışmalarına başladı. Maliyetini 72 ilde 128 üniversitede kurduğu teşkilatlardaki gençlerin çabaları ile karşılamayı planlayan Genç İHH, okulun temelini hemen atmayı planlıyor.


Hedef yeni nesiller yetiştirmek

İHH'nın daha önce bölgede hizmete sunduğu Şifa Yetimhanesi'nin hemen yanına inşa edilecek olan Malcolm X Lisesi, tamamlandığında 7 sınıf, 1 bilgisayar odası, 1 kütüphane ve 1 idare odasından oluşacak.

Yüzlerce Afrikalı...