06 / 05 / 2024

Ihlara Vadisi geleceğe hazırlanıyor

Ihlara Vadisi geleceğe hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi' nin geleceğini şekillendirmek amacıyla bölgenin 20 yıllık vizyonunu oluşturacak yönetim planı hazırlanıyor...

Ihlara Vadisi'nin 20 yıllık vizyonunu şekillendirecek yönetim planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi' nin geleceğini şekillendirmek amacıyla bölgenin 20 yıllık vizyonunu oluşturacak yönetim planı hazırlanıyor...

NN, BES'e yatırım yapanlara Teknosa'dan 105 bin lira değerinde hediye çeki!

NN Hayat ve Emeklilik ile bireysel emeklilik sözleşmesine ek katkı payı ödeyerek geleceğe yatırım yapan kişilere, Teknosa'dan hediye çeki kazanma fırsatı sunuluyor. İşte detaylar...

Altın fiyatlarında ‘şok düşüş! Bir yıldaki bütün kazançlarını sildi! Altın yeniden ne zaman yükselişe geçer?

ABD Merkez Bankası Fed tutanaklarından geleceğe ilişkin çıkan faiz artışlarının devam edeceği mesajı ons altın fiyatlarını olumsuz yönde etkiledi. Fed tutanaklarının etkisiyle bin 811 dolara kadar gerileyen altın böylece bu yılki bütün kazançlarını geri almış oldu.

İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri gerçekleştirilen törenle sahiplerine teslim edildi.

İMSAD 2020 Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Geleceğe Yatırım Ödülleri töreni bugün saat 16:00'da gerçekleştirilecek.

Şua İnşaat’tan sürdürülebilir geleceğe destek!

Şua İnşaat, yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağladığı projeleri ile sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Rönesans Holding’ten 'Bugünden Sürdürülebilir Geleceğe' webinarı!

Rönesans Holding tarafından düzenlenen  “Bugünden Sürdürülebilir Geleceğe” webinarında bir araya gelecek. 24 Eylül Perşembe günü düzenlenecek webinar, Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışmasının ödül töreninin ev sahipliğini yapacak.

Altın Emlak dijital dönüşümle geleceğe hazır hale gelecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ofisleri, danışmanları ve genel müdürlüğü dijital dönüşüm ile geleceğe hazır hale getireceklerini belirtiyor...

Dijitalleşen dünyada kentler nasıl bir geleceğe adım atacak?

Dijital Şehircilik Zirvesi’ne mimarlar da katıldı. Mimarlar, dijital teknolojilerin imkanlarıyla mimarinin sunduğu olanakları dile getirdiler. Dijitalleşen dünyada kentlerin nasıl bir geleceğe adım atacağını tartıştılar...

Geleceğin şehirleri tartışıldı!

Para Dergisi Dijital Şehircilik Zirvesi düzenledi. Zirve’de dijital şehircilik kavramı masaya yatırıldı. İlklere imza atan belediye başkanları, teknoloji liderleri, mimarlar ve tasarımcılar geleceğe ışık tutan özel sunumlar yaptı...

2023'e kadar 81 ilde 81 milyon metrekarelik alana millet bahçesi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Şehirlerin Kimliği, Kimliğin Geleceğe Taşınması ve Kültürel Etkileri" konulu panelde iş adamlarının ortaya koyacağı fikir ve projelerin şehirleri büyüteceğini vurguladı...

Şehirler yatay mimariyle geleceğe hazırlanıyor!

Kentlerdeki  kentsel dönüşüm alanları, hükümetin yeni dönem şehircilik vizyonu doğrultusunda bölgenin de özellikleri dikkate alınarak yatay mimariyle geleceğe hazırlanıyor.

İMSAD Geleceğe Yatırım Ödülleri sahiplerini buldu!

İMSAD, Geleceğe Yatırım Ödülleri-2018, kuruluşunun 35’inci yılını kutlayan derneğin üye buluşmasında düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm geleceğe yön verir!

Yerel seçimlerin bölgenin geleceğine yön verdiğini vurgulayan Aslan, “Aynı şekilde kentsel dönüşüm de bir kentin geleceğine yön verir'' diye konuştu. 

Ihlara Vadisi geleceğe hazırlanıyor Haberi

Ihlara Vadisi geleceğe hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Ihlara Vadisi'nin 20 yıllık vizyonunu şekillendirecek yönetim planı hazırlanıyor.


Bakanlık, dünyanın en büyük kanyonları arasında gösterilen ve jeolojik özellikleriyle adeta açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi'nin korunarak geleceğe taşınması için yönetim planı hazırlamaya başladı.


Yönetim planı çerçevesinde Aksaray Ihlara Vadisi Bölgesi'nin 20 yıl boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel alanda daha etkin şekilde turizme katkı sağlaması için bilimsel çalışmalar yapılacak.


Bilimsel veriler ışığında paydaş kurumların da fikir ve görüşleri alınarak hayata geçirilecek yönetim planının bölgeye turizm açısından canlılık kazandırması bekleniyor.


-24 yıl önce özel çevre koruma bölgesi ilan edildi


Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Kaymakamı Mustafa Duruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'nin özel çevre koruma bölgesi olduğunu anımsattı.  


Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin, 22 Ekim 1990'da Bakanlar Kurulu kararıyla tespit ve...