09 / 05 / 2024

ıhlara vadisi özel çevre koruma bölgesi

ıhlara vadisi özel çevre koruma bölgesi

Ihlara Özel Çevre Koruma Bölgesinin 20 yıllık vizyonu oluşturularak ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde etkin yönetimini sağlayacak kararların tespiti ile birlikte Ihlara ÖÇK Bölgesi Yönetim Planı uygulama süreci etkin bir şekilde başlatıldı.

Kazanç vadisinde ikinci perde: Kişiye özel faizsiz ödeme koşulları ile Eşbah İnovasyon Vadisi - II

Şehrin merkezinde müstakil iş yerleri ve modern sanayi binalarıyla yeni bir iş fırsatı sunan Eşbah İnovasyon Vadisi – II hayata geçiyor.

Rize Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, İl Özel İdaresince, Fırtına Vadisi'nde bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alındı. Alınan  kararın ardından yıkımların gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Celal Güzel Kültür ve Spor Vadisi'ndeki çalışmaları tamamladı.

Yıldırım Sular Vadisi projesi için geri sayım başladı!

Açılışı için geri sayımın başladığı Sular Vadisi Doğa Parkı, insanları yeşil ve mavinin birbirinden güzel tonlarıyla buluşturacak.

Ege Vadisi'nde 60 ay vade imkanı!

Ege Vadisi projesi Ankara Çankaya-Oran’da çok özel fırsatlarla satışa sunuluyor. Ankara’yı 360 derecelik açıyla gören mükemmel manzaraya sahip projede 60 ay vade imkanı sağlanıyor. 

İttifak Holding “Çalışanlarına Özel Konut Projesi” Yapıyor!

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Tahir Atila, çalışanlarına özel yapacakları konut projesi yapacaklarını söyledi. Proje, Konya’nın en güzel yerlerinden olan Kelebekler Vadisi’nin hemen yanı başında yer alıyor..

Rize Fırtına Vadisi'ndeki turistik işletmeler mühürleniyor!

Rize’nin turistik işletmelerinin yoğun olduğu Ardeşen İlçesi Fırtına Vadisi’nde bulunan turistik işletmeler İl Özel İdaresi kararları ile Jandarma tarafından tek tek mühürlenmeye başladı.

Toskana'dan annelere özel yüzde 15 indirim!

Toskana Vadisi içinde hayata geçirilen tek katlı villa konseptli Toskana Orizzonte'de, 8 Mayıs Anneler Günü'ne özel yüzde 15 indirim yapılıyor.

Silikon Vadisi’nde yatırım atağı!

Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye, VIP Turizm’le işbirliği çerçevesinde, 26 Nisan-2 Mayıs 2016 arasında, Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek ‘Melek Yatırımcı Zirvesi’ne özel gezi düzenliyor.

Ihlara Vadisi'ne teleferik ve asansör projesi geliyor!

Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, asansör ve teleferik projelerinin Anıtlar Yüksek Kurulu'nun önünde olduğunu belirtti. Yılmaz, Kapadokya Bölgesi'nin girişindeki Ihlara Vadisi'nin dünyanın önde gelen büyük kanyonuna sahip olduğunu söyledi.

Bilişim Vadisi 2016'da açılacak!

Sanayi Bakanlığı'nın hazırladığı Ar-Ge Paketi bugün EKK'ya geliyor. Pakete göre, tasarımı desteklemek için özel fon kurulacak. Bilişim Vadisi 2016'da açılacak, OSB'ler ve TÜBİTAK yeniden yapılandırılacak...

GAP Vadisi Projesi hız kazandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, göreve geldiği günden bu yana yakından ilgilendiği GAP Vadisi Projesinin 12 milyon TL'lik hibe desteğine özel girişimlerle hız kazandırarak, Şanlıurfa'nın önemli projelerinden birine imza attı.

Türkiye'nin ilk özel havaray projesi Seyrantepe'ye yapılacak!

Türkiye’nin ilk özel ‘havaray’ı İstanbul Seyrantepe ile Sarıyer Cendere Vadisi arasına yapılacak. 750 metre uzunluğundaki havaray tamamlandığında İBB’ye devredilecek.

ıhlara vadisi özel çevre koruma bölgesi Haberi

ıhlara vadisi özel çevre koruma bölgesi


Özel Çevre Koruma Bölgeleri; tarihi, doğal, kültürel vb. değerler açısından bütünlük gösteren, gerek ülke, gerekse dünya ölçeğinde ekolojik alanlardır. Bu alanlardan biri de Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Bölgesidir. Ihlara Vadisi Özel Çevre Koruma Bölgesi, 22 Ekim 1990 tarih ve 90/1117 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit ve ilan edilmiştir. Bölge 54.34 kilometrelik alanı kapsamaktadır.


Adını koruma bölgesine veren Ihlara Vadisi, Hasan Dağı (3268 m) ve Melendiz (2963 m) Dağları'nın eteklerinde kurulmuş olan Güzelyurt İlçe' sine bağlı Ihlara ve Selime Kasabaları ile Yaprakhisar ve Belisırma Köyleri' ni içine almakta ve kuzeybatı yönünde 14 km boyunca uzanmaktadır. Melendiz Dağı’ndan doğan Melendiz Irmağı, Ihlara Kasabası içinden iki tarafı kavak ağaçları ile kaplı dik yamaçlar arasından vadiye girip, güney - kuzey yönünde menderesler...