07 / 05 / 2024

ıhlara vadisi turizm

ıhlara vadisi turizm

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlar arasında yer alan Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl arttığı bildirildi.

Ihlara Vadisi'ni ziyaret eden turist sayısı yüzde 17 arttı!

Ihlara Vadisi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 17 oranında arttı. Bu yılın 9 aylık döneminde 266 bin 910 turist vadiyi ziyarete geldi...

Tatil Vadisi Turizm Limited Şirketi Kuruldu!

Tatil Vadisi Turizm Limited Şirketi Ataşehir’de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Öztüre ile Osman Uğur Tatlıdil ortaklığı ile kuruldu.

KİPTAŞ Sular Vadisi'ndeki kafe-restoran 10 yıllığına kiraya verilecek!

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sular Vadisi'nde yer alan kafe-restoranı 10 yıllığına kiraya verecek. 

KİPTAŞ, Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'deki restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor! 

KİPTAŞ İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım San. ve Tic. A.Ş., Başakşehir Sular Vadisi 2. ve 3. Bölge'de yer alan restoran ve kafeterya alanlarını kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Botan Vadisi'nin milli park olması turizmin canlanmasına katkı sağlayacak!

Botan Vadisi'nin milli park olması hakkında açıklama yapan Siirt Valisi Atik, "Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi...

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Cendere Vadisi nazım imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi, Cendere Vadisi Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Silikon Vadisi’nde yatırım atağı!

Dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum Türkiye, VIP Turizm’le işbirliği çerçevesinde, 26 Nisan-2 Mayıs 2016 arasında, Silikon Vadisi’nde gerçekleşecek ‘Melek Yatırımcı Zirvesi’ne özel gezi düzenliyor.

Düzce'de Turizm Vadisi çalışmaları başlıyor!

Düzce’nin ve Yığılca’nın kaderini değiştirecek bir proje olan Turizm Vadisi çalışmalarına başlanıyor. Yığılca’nın içinden tarihi Melenderesi üzerine ve çevresine kurulacak olan bu vadi Porsuk Çayı projesinden çok daha farklı olacak.

Ihlara Vadisi'ne teleferik ve asansör projesi geliyor!

Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, asansör ve teleferik projelerinin Anıtlar Yüksek Kurulu'nun önünde olduğunu belirtti. Yılmaz, Kapadokya Bölgesi'nin girişindeki Ihlara Vadisi'nin dünyanın önde gelen büyük kanyonuna sahip olduğunu söyledi.

Taşyaran Vadisi'ne turizm yatırımı yapılacak!

Uşak Valisi Serdar Yavuz Uşak-İzmir karayolu istikametinde Yenişehir Köyü mevkiinde bir tabiat harikası olarak bilinen Taşyaran Vadisi'nde incelemelerde bulundu.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ni 183 bin 941 turist ziyaret etti!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlar arasında yer alan Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl arttığı bildirildi.

ıhlara vadisi turizm Haberi

ıhlara vadisi turizm

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ihlara Vadisi'nin, tektonik yükselmeler ve Hasandağı volkanının püskürmesinin ardından çöküntüye uğrayan alan üzerinde ilerleyen Melendiz Çayı'nın binlerce yıllık aşındırması sonucunda oluştuğunu söyledi.


Vadinin Kapadokya'nın en önemli turizm alanlarından birisi olduğunu belirten Doğan, "Kanyon vadi, bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle doğa, tarih ve kültür olgusunun bir arada buluştuğu Ihlara Vadisi, Kapadokya'nın ve ülkemizin bir doğa harikasıdır" dedi.


Vadinin, Ilısu köyünden başlayıp, Ihlara beldesi, Belisırma ve Yaprakhisar köyünün ardından Selime beldesinde sona erdiğini ifade eden Doğan, şöyle konruştu:


"18 kilometre uzunluğa sahip Ihlara Vadisi içinde kayalara oyulmuş kilise ve mekanlar dikkati çekiyor. Vadide 47 adet kültür varlığı tescilli. Bunun içinde tescilli 35 kilise bulunuyor. 4. yüzyıldan itibaren önemli bir manastır ve yerleşim merkezi...