17 / 05 / 2024

ihracat odaklı büyüme

ihracat odaklı büyüme

Türk - Japon İş Forumu ' na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2023 hedeflerine ulaşmak için başlatılan ihracat odaklı büyüme stratejisinin hiçbir şekilde aksamayacağını vurguladı...

ODE Yalıtım ihracatta yüzde 30 büyüme hedefliyor! 

5 kıtada 70'in üzerinde ülkeye ihracat yapan ODE Yalıtım yıl sonu büyüme hedefini yüzde 30 olarak belirledi. İhracatlarına ara vermeden devam eden ODE Yalıtım bu yılın ilk yarısında bütçe hedefini tutturdu. 

Büyüme İnşaat Mimarlık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyüme İnşaat Mimarlık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Ahmed Abdelmaksoud tarafından kuruldu. 

Uluslararası yatırımcılar Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Nomura, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve J.P. Morgan, Türkiye'ye ilişkin 2017 büyüme öngörülerini yükseltti. Türkiye ekonomisinin büyümesinde ağırlıklı olarak inşaat sektörü ve ihracatın rol oynadığı belirtildi.

Bozalioğlu İnşaat, yüzde 50 büyüme hedefliyor!

Cirosunu 2015 yılında yüzde 20 artıran Bozalioğlu İnşaat, yıl sonuna kadar yüzde 50 büyüme hedefliyor. Makine parkını genişleten firma, İran'ı ihracat pazarlarına dahil ederek, büyüme hedefini desteklemeyi planlıyor.

Teksan Jeneratör, Tayland'da hastane sektöründe büyüyor!

Teksan Jeneratör'ün Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, jeneratör pazarında yurt dışındaki faaliyetlerini artırmak istediklerini belirterek, "Şu an Kuzey Afrika ülkelerinden Grönland'a kadar uzanan geniş bir yelpazede 120'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracat odaklı büyüme hedefliyoruz."

Baymak bu yıl yüzde 10 büyüme hedefliyor!

İklimlendirme sektöründe yaşanan daralmaya rağmen 2014'te pazar payını yüzde 7 artıran Baymak, bu yıl yüzde 10'un üzerinde büyüme hedefliyor. Baymak Genel Müdürü Ender Çolak açıkladı.

Kalekim yüzde 20 büyüme hedefliyor!

2014'ü 250 milyon TL satış ile tamamlayan Kalekim, bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyor. Önümüzdeki dönemde ihracata da ağırlık verecekerini söyleyen Genel Müdür Altuğ Akbaş, yurtdışı ile üretim yapacak.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 5 büyüme hedefliyoruz!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “2015 yılında ise ekonomide 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5.0 reel büyüme öngörüyoruz” dedi.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

İnşaat sektöründe yüzde 4.5 büyüme olacak!

İMSAD Başkanı Hinginar, "Türkiye ekonomisinde bu yıl yüzde 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaat sektöründe büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Fethi Hinginar, "2015'te inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

İnşaatçılar yüzde 4.5 büyüme bekliyor!

Fethi Hinginar, "İnşaat sektörü 2015 yılında Türkiye ekonomisinde yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.5-5 reel büyüme öngörüyoruz" dedi.

Fethi Hinginar: İnşaatta yüzde 4.5 büyüme bekliyoruz!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar, bu yıl inşaat sektöründe 4,5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4,5-5 reel büyüme öngördüklerini söyledi.

ihracat odaklı büyüme Haberi

ihracat odaklı büyüme

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı açıklamada, sokaklarda terör estirenlerin 2023 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yürüyen hükümeti yıldıramayacağını, her bakanlığın kendi alanında yoğun tempoda çalışmaya devam ettiğini söyledi. Zeybekci, 2023 hedeflerine ulaşmak için başlatılan ihracat odaklı büyüme stratejisinin hiçbir şekilde aksamayacağını vurguladı. 


Ekonomi Bakanlığı ekibi olarak çarşamba günü Türk-Japon İş Forumu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Japonya'nın başkentine giderek Türkiye'nin ekonomisinin yarınını inşa etmeyi sürdürdüklerini aktaran Zeybekci, şöyle konuştu:


"Bir gece boyunca uçarak Japonya'ya gittik. Tokyo'da 6 tane görüşmeyi bir günde yaptık ve bir gece boyunca uçtuk bugün de (10 Ekim) Kosta Rika DışişleriBakanıyla bir aradayız. Japonya'yla serbest ticaret anlaşması görüşmelerine başladık. Kore'yle bitirdik, şu anda yürürlüğe girdi. Şu anda yetmiyor bunu genişletiyoruz. İran'la tercihli ticaret anlaşmamızı imzaladık, onayladık. Moldova'yla imzaladık. Şimdi...