18 / 05 / 2024

ihtiyati haciz ne demek

ihtiyati haciz ne demek

Haciz işleminden farklı olarak uygulanan ihtiyati haciz nedir, İhtiyati haciz nasıl uygulanır merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkul satılır mı? İhtiyati tedbir ne demek?

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkulün satış durumu, bazı kişiler tarafından merak edilir. Bunun için öncelikle ihtiyati tedbirin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Hukuki süreçlerde bazı durumlarda hakkın alınmasını sağlayan ihtiyati tedbiri kararı gayrimenkuller için de alınabilir.

Hisseli tapuya haciz konulabilir mi? Mirasçılardan biri icralık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bazı temel sorularına yanıt arıyor. Onlardan biri de haciz konusudur. İşte bu konuya dair detaylar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

Emeklilere promosyon şoku! Böylesi ne görüldü ne duyuldu! Promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçmişti! Haciz mi geliyor?

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği banka promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçti. Bankaların verdiği promosyon ödemeleri 7 bin lirayı geçince emeklileri şaşkına çeviren haberler gelmeye başladı. Promosyon ödemelerine haciz mi geliyor? İşte detaylar...

Haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Bir alacak nedeni ile hacze başvurmak isteyen kimseler haciz başlatma masraflarını merak ediyor. Peki, haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Asgari ücretliye müjde! Maaşınıza haciz konulamayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Haciz harcı 2021!

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödeniyor? Haciz harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Defne Samyeli'den haciz açıklaması!

Oyuncu Defne Samyeli, 2 senedir kira borcunu ödemediğini öne sürerek kendisini icraya vererek haciz işlemleri başlatan ev sahibi Yusuf Araz hakkında sert konuştu: “Tehdit, şantaj karşısında sinmem, geri adım atmam mümkün değil. İki gün önce yapılan işlem etik dışı. Sırf beni küçük düşürmek amaçlı.”

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

Kısıtlı taşınmazlarda mülkiyet tesisine kolaylık geldi!

Hissedarların hissesi üzerinde olan haciz, ihtiyati haciz şerhi ya da ipotek sebebi ile kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesisler artık değerleme raporu ile karşılanacak. 

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

ihtiyati haciz ne demek Haberi

ihtiyati haciz ne demek

İhtiyati haciz nedir?

Alacaklının borcunun tahsilini sağlamak için İcra Müdürlüğü'ne talepte bulunması ve akabindeki işlemler, haciz işlemi olarak nitelendiriliyor. Haciz işleminde İcra Müdürlüğü, borçluya tebligatta bulunarak belli bir süre içinde borcunu ödemesi gerektiğini aksi takdirde, gayrimenkul ya da menkul mallarına haciz işleminin uygulanacağını bildiriyor. Peki haciz işleminden farklı olarak uygulanan "İhtiyati haciz nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, haciz işlemi için alacaklılar İcra Müdürlüklerine talepte bulunuyor. İhtiyati haciz işlemi için ise, normal hacizden farklı olarak İcra Müdürlüğü'ne değil direkt mahkemeye söz konusu borcun tahsili için talepte bulunuluyor.


İhtiyati haciz nasıl alınır?

Alacaklının, alacağını kanıtlayan bir çek, senet gibi belgesinin olması halinde; borçlunun söz konusu borcu ödememek için kaçma ihtimaline karşın, mahkeme tarafından verilen bir karar ile yapılıyor.


İhtiyati haciz nasıl uygulanır?

İhtiyati...