13 / 05 / 2024

İhtiyati haczi tamamlıyan merasim

İhtiyati haczi tamamlıyan merasim

İhtiyati haciz işleminde, normal hacizden farklı olarak söz konusu borcun tahsili için İcra Müdürlüğü'ne değil direkt mahkemeye talepte bulunuluyor. Peki ihtiyati haciz şartları nelerdir?

Maliklerden birinin haczi varsa gayrimenkulün satışı yapılır mı? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemden kalan bir arsanın satışını yapmak istiyorum. 5 kardeşiz. Kardeşlerimin birinin kamu haczi ve icrai haczi çıkıyor. Bu bilgiye e-devlet aracılığıyla ulaştım. Bu satışı yapamaz mıyım?' sorusunu yanıtladı.  

İZSU'dan Melih Gökçek’in iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iddialarına yanıt veren İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in içme suyunun “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik standartlarına göre uygun içilebilir su” kalitesinde olduğunu yineledi

Ankara'da eş yanı ve aile mezarlık ücretleri yeniden belirlendi!

Ankara'da eş yanı ve aile mezarlık ücretleri yeniden belirlendi. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki eş yanı ve aile mezarıyla ilgili berilenen mezar yeri ücretlerini oybirliğiyle kabul etti.

Kağıthane ve Dolmabahçe Tünellerinin yanına üçüncü tünel geliyor!

İstanbul'da trafiğin yoğun olduğu Beyoğlu, Kağıthane ve Beşiktaş bölgesinde halen faaliyette olan Kağıthane ve Dolmabahçe Tünellerinin yanına üçüncü bir tünel daha geliyor.Sütlüce-Kasımpaşa Tüneli Mart 2015'te açılacak...

Yanık merkezleri karayolu ile 2 saat mesafede olacak!

Sağlık Bakanlığı, ağır hastaların tedavi edileceği yanık merkezlerini ülke genelinde 29 bölgeyi kapsayacak şekilde yaygınlaştırarak, merkezlerin çevre illere karayolu ile en fazla 2 saat mesafede olmasını sağlayacak.

Pilot yanı helikopter turu 149 euroya!

Kaan Air ve Mybilet işbirliğiyle düzenlenen ‘Helisightseeing İstanbul’ helikopter turu 17 Ağustos’ta başladı. Kaan Air- Mybilet, İstanbul’u helikopterle gezdirecek. Helikopter turu 49 eurodan başlarken pilotun yanında uçmak isteyen 149 euro ödeyecek.

Fırat Muşlu: Tekstilin yanı sıra inşaata da devam edeceğiz!

Tekstil faaliyetleri kapsamında dünyanın önemli giyim markalarına üretim yapan Fırat Muslu, inşaatı sevdi. İlk gayrimenkul yatırımını 64 villayla yapan Muslu "Tekstilin ve tekne üretimi işimizin yanı sıra inşaata da devam edeceğiz" dedi.

Endonezya’da turistleri taşıyan tekne battı!

Endonezya’da turistleri taşıyan teknenin batması sonucu 15 kişinin kaybolduğu, teknedeki 10 kişinin ise kurtarıldığı bildirildi. Çevredeki balıkçılar tarafından teknedeki 10 kişi kurtarıldı. Kaybolan 15 kişinin bulunması için de çalışma başlatıldı.

Martı İstanbul Hotel ''Yanımda olur musun'' sergisine ev sahipliği yapacak!

İstanbul'un kalbinde yer alan Martı İstanbul Hotel, 22-28 Eylül tarihleri arasında başarılı ressam Nazan PAMUK'un "Yanımda Olur musun?" adlı resim sergisine ev sahipliği yapacak.

Siirt Pervari'de Yanıkses Köyü ve Okçular Köyü Eruh'a bağlandı!

Siirt Pervari ilçesine bağlı Doğanca Bucağı Okçular Köyü ile Yanıkses Köyü, Eruh Merkez'e bağlanması hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından karar alındı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

1938 yılında Caddebostan İskelesi'nin yanı başındaki iki arsa satılıkmış!

1938 yılında Caddebostan İskelesi'nin hemen yanında bulunan iki arsa satılacakmış. İlanda arsanın bulunduğu yerin krokisi de çizilmiş ve bir numaralı arsa 3 bin 250 liraya, sekiz taksitle satılacakmış.

Kentsel dönüşümle ilgili merak edilenleri Alo 181 yanıtlıyor!

Kentsel dönüşümle ilgili merak edilenleri Alo 181 yanıtlıyor. Kentsel dönüşümde çığır açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşümden faydalanların sürece ilişkin sorularını da telefon ve sanal ortamda yanıtlıyor.

Avanos'ta, tarihi Taş Köprü'nün yanında yapılan inşaata dava açılıyor!

Avanos'ta, tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için dava açıldı. Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik mekanlara yapılan betonlaşmalara karşı meslek odaları daha önce harekete geçmişti...

İhtiyati haczi tamamlıyan merasim Haberi

İhtiyati haczi tamamlıyan merasim

İhtiyati haciz şartları!

İhtiyati haciz işleminde, normal hacizden farklı olarak söz konusu borcun tahsili için İcra Müdürlüğü'ne değil direkt mahkemeye talepte bulunuluyor. Peki ihtiyati haciz şartları nelerdir?


İhtiyati haciz şartları..

Rehinle temin edilmemiş ve vadesi gelmiş bir para borcunun alacaklısı, borçlunun yedinde veya üçüncü şahısta olan taşınır ve taşınmaz mallarını ve alacaklariyle diğer haklarını ihtiyaten haczettirebilir.

Vadesi gelmemiş borçtan dolayı yalnız aşağıdaki hallerde ihtiyati haciz istenebilir: 

 1 – Borçlunun muayyen yerleşim yeri yoksa; 

 2 – Borçlu taahhütlerinden kurtulmak maksadiyle mallarını gizlemeğe, kaçırmağa veya kendisi kaçmağa hazırlanır yahut kaçar ya da bu maksatla alacaklının haklarını ihlâl eden hileli işlemlerde bulunursa;

Bu suretle ihtiyati haciz konulursa borç yalnız borçlu hakkında muacceliyet kesbeder. 

İhtiyati haciz kararı..

İhtiyati hacze 50 nci maddeye göre yetkili mahkeme tarafından karar verilir. Alacaklı alacağı ve 

icabında haciz...