14 / 07 / 2025

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu

Bir tür hukuki koruma olan ihtiyati tedbir, talep sahibinin ileride açacağı veya devam eden bir davanın sonunda elde etmesinin sağlanması amacıyla getirilmiş olan bir tür hukuki güvence sistemidir. İşte ihtiyati tedbir kanunu...

Boşanmada ihtiyati tedbir talebi!

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenebiliyor. Peki, boşanmada ihtiyati tedbir talebi nasıl yapılır? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

İhtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. Peki, ihtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!

Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Bu karara karşı taraf itiraz edebiliyor. İşte ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği...

İhtiyati tedbir kararına itiraz!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilebiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına itiraz edilir mi?

İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önleniyor. Peki, ihtiyati tedbir nasıl koyulur? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir dilekçesi!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. İşte ihtiyati tedbir dilekçesi örneği..

Boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi?

Boşanma kararı alan bir çift, yaşanabilecek mal kaçırma ihtimaline karşın mallara tedbir koydurmak isteyebiliyor. Peki, boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi? Boşanmadan önce mallara tedbir nasıl koyulur?

Tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Tapu kütüğüne konulabilen şerhler arasında "satılamaz" şerhi de yer alıyor. İhtiyati tedbir olarak nitelendirilen bu şerh ile söz konusu taşınmazın başkasına devri yasaklanıyor. Peki, tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Sümer Hukuk Kent Evleri nerede?

Garanti Konut tarafından hayata geçirilen projede toplam 420 adet daire bulunuyor. 5 blok şeklinde yükselen projede daireler 4+1 ve home office şeklinde tasarlandı. Peki Sümer Hukuk Kent Evleri nerede?

Sümer Hukuk Kent Evleri fiyatları!

Sümer Hukuk Kent Evleri fiyatları 360 bin TL ile 395 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 5 blok şeklinde yükselen projede toplam 420 adet daire bulunuyor.

Sümer Hukuk Kent Evleri iletişim!

Sümer Hukuk Kent Evleri iletişim bilgilerine 0.352 220 80 80 telefon numarasından ulaşabilirsiniz. Garanti Konut tarafından hayata geçirilen proje toplam 420 adet daire yer alıyor.

Sümer Hukuk Kent satış ofisi telefon!

5 blok şeklinde yükselen Sümer Hukuk Kent projesinde 4+1 dairelerin alanları 200 metrekare alandan oluşuyor. Sümer Hukuk Kent satış ofisi telefon numarası 0.352 220 80 80 olarak belirlendi.

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu Haberi

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu

İhtiyati tedbir kanunu!

İhtiyati tedbir şartları ve uygulamaları, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Bir tür hukuki koruma olan ihtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor.


İhtiyati Tedbir mevzuatı..

İhtiyati tedbirin şartları

MADDE 389- (1) Mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hâllerinde, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilebilir.


(2) Birinci fıkra hükmü niteliğine uygun düştüğü ölçüde çekişmesiz yargı işlerinde de uygulanır.


İhtiyati tedbir talebi

MADDE 390- (1) İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise...