19 / 05 / 2024

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu

Bir tür hukuki koruma olan ihtiyati tedbir, talep sahibinin ileride açacağı veya devam eden bir davanın sonunda elde etmesinin sağlanması amacıyla getirilmiş olan bir tür hukuki güvence sistemidir. İşte ihtiyati tedbir kanunu...

Fethullah Gülen'in tüm mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesi, Fethullah Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in telif haklarından doğmuş alacakları ve tüm mal varlığı üzerine ihtiyati tedbir kararı uygulanmasına hükmetti.

Boşanmada ihtiyati tedbir talebi!

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenebiliyor. Peki, boşanmada ihtiyati tedbir talebi nasıl yapılır? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir kararına itiraz süresi!

İhtiyati tedbirin uygulanması verildiği tarihten itibaren bir hafta içinde talep edilmek zorunda oluyor, aksi durumda tedbir kararı kendiliğinden kalkıyor. Peki, itiyati tedbir kararına itiraz süresi ne kadardır?

İhtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. Peki, ihtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir kararına itiraz!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilebiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına itiraz edilir mi?

İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önleniyor. Peki, ihtiyati tedbir nasıl koyulur? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir dilekçesi!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. İşte ihtiyati tedbir dilekçesi örneği..

Tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Tapu kütüğüne konulabilen şerhler arasında "satılamaz" şerhi de yer alıyor. İhtiyati tedbir olarak nitelendirilen bu şerh ile söz konusu taşınmazın başkasına devri yasaklanıyor. Peki, tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Sümer Hukuk Kent iletişim bilgileri!

5 blok şeklinde yükselen Sümer Hukuk Kent projesinde daireler 4 oda 1 salon ve home office şeklinde dizayn edildi. İşte Sümer Hukuk Kent iletişim bilgileri...

Sümer Hukuk Kent teslim tarihi!

Kayseri İl' inde yer alan Sümer Hukuk Kent projesinde 4+1 daire alanlarının 200 metrekare olarak dizayn edildi. Proje Garanti Konut İnşaat imzasıyla yükseliyor. İşte Sümer Hukuk Kent teslim tarihi...

Sümer Hukuk Kent fiyat bilgisi!

Toplam 420 adet daireden oluşan Sümer Hukuk Kent projesi 5 blok şeklinde yükseliyor. Projedeki bloklar 14 kattan oluşuyor. İşte Sümer Hukuk Kent fiyat bilgisi...

Kayseri Sümer Hukuk Kent' te fiyatlar 360 bin TL' den başlıyor!

Garanti Konut İnşaat tarafından hayata geçirilen Kayseri Sümer Hukuk Kent projesi daireler 4 oda 1 salon ve home office şeklinde dizayn edildi. Kayseri Sümer Hukuk Kent' te fiyatlar 360 bin TL' den başlıyor.

TOKİ Baş Hukuk Müşaviri Abdullah Güler istifa etti!

TOKİ Baş Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Abdullah Güler AK Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu Haberi

İhtiyati tedbir hukuk muhakemeleri kanunu

İhtiyati tedbir kanunu!

İhtiyati tedbir şartları ve uygulamaları, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Bir tür hukuki koruma olan ihtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor.


İhtiyati Tedbir mevzuatı..

İhtiyati tedbirin şartları

MADDE 389- (1) Mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi hâllerinde, uyuşmazlık konusu hakkında ihtiyati tedbir kararı verilebilir.


(2) Birinci fıkra hükmü niteliğine uygun düştüğü ölçüde çekişmesiz yargı işlerinde de uygulanır.


İhtiyati tedbir talebi

MADDE 390- (1) İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise...