04 / 05 / 2024

İhtiyati tedbir talebi nasıl yapılır

İhtiyati tedbir talebi nasıl yapılır

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. İşte ihtiyati tedbir dilekçesi örneği..

İnşaat sektöründen fiyat artışları için ek tedbir talebi!

İnşaat demirinde son bir senede yüzde 116’ya ulaşan fiyat artışları kaydedildi. Sektördeki fiyat artışları sebebiyle, sektör temsilcileri her geçen gün bir açıklamada bulunuyor. Sektör temsilcileri, inşaat sektöründeki artışlar için ek tedbir istiyor.

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'ya Yüksek Hızlı Tren yapılması talebi TBMM'de konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu talebi Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a iletti..

Serdar İnan’ın malvarlığına tedbir konuldu!

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından FETÖ operasyonu kapsamında suçlanan İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir konuldu.

Konkordato talebi nereye yapılır?

Kendi kusuru olmaksızın mali durumu bozulmuş olan dürüst borçlular, konkordato ilan edebiliyor. Peki, konkordato talebi nereye yapılır?

Vatandaşlık için limitin düşmesi konuta talebi artıracak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de gayrimenkul sahibi yabancıların vatandaşlığa geçişi için gereken asgari taşınmaz bedeli 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesinin talebi artıracağını söyledi.

Dev kampanya sonrası yabancıların konut talebi hızla arttı!

Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman "Dev kampanya sonrası yabancuların konut talebi hızla arttı" dedi..

Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat'tan konkordato talebi!

Altyapı sektöründe faaliyet gösteren 2 firma konkordato başvurusunda bulundu. Sedyol İnşaat ve Payas İnşaat konkordato talebi yaptı.  

Odaş Yapı'dan konkordato talebi!

20 yıldan fazla süredir inşaat sektöründe faaliyet gösteren Odaş Yapı, konkordato talebinde bulundu. Mahkeme, şirketin tedbir kararını kabul edip üç kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atadı.

Jale Barahya Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi!

Sunucu Ece Erken, evinin dekorasyonunu yapan mimar komşusu Jale Barahya ile mahkemelik oldu. Savcılığa şikayette bulunan ve hakarete uğradığı iddiasıyla 15 bin TL tazminat davası açan Jale Barahya, Ece Erken’den korunmak için tedbir istedi. 

Çanakkale'nin ilçeleri için duble yol talebi!

Çanakkale'nin ilçeleri arasında duble yol yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da taşınma talebi yüzde 54 arttı!

Geçtiğimiz yıl hizmete açılan Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul'da taşınma talebi son 1 yılda yüzde 54 arttı.

İzmir’e 10 yıl boyunca ciddi konut talebi bekliyoruz!

DRC Grup ortaklarından Onur Durmuş, İzmir'den konut alanların karlı çıkacağını ifade etti. 10 yıl boyunca İzmir'e ciddi konut talebi beklediklerini söyleyen Durmuş kentsel dönüşümün de gerekli olduğuna dikkat çekti. 

Caner Erkin'in mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Yıldız futbolcu Caner Erkin’in, Şişli ve Balıkesir’deki 3 gayrimenkulu ile 3 lüks aracının üzerinde ihtiyati tedbir kararı olduğu ortaya çıktı.

İhtiyati tedbir talebi nasıl yapılır Haberi

İhtiyati tedbir talebi nasıl yapılır

İhtiyati tedbir dilekçesi!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor.


Tedbir talep eden taraf, dilekçesinde dayandığı ihtiyati tedbir sebebini ve türünü açıkça belirtmek ve davanın esası yönünden kendisinin haklılığını yaklaşık olarak ispat etmek zorunda oluyor. 


Hukuk Mahkemesine yapılacak müracaatta gerekli olan "İhtiyati tedbir dilekçesi örneği" aşağıda yer alıyor:


İhtiyati tedbir talebi dilekçesi:


… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


İHTİYATİ TEDBİR

İSTEYEN (DAVACI)  :

VEKİLİ          :

KARŞI TARAF       :

İSTEK      : İhtiyati tedbir isteminden ibarettir .

DAVA DEĞERİ           : ….TL

AÇIKLAMALAR           :

1- Müvekkilimin tapu ile maliki olduğu … mevkiindeki taşınmazının üzerinde hakkında tedbir istenen karşı yan haksız ve sebepsiz...